Episcopul Filaret a liturghisit în Duminica a XV-a după Pogorârea Sfântului Duh, la Mănăstirea ”Adormirea Maicii Domnului” din Căpriana - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Episcopul Filaret a liturghisit în Duminica a XV-a după Pogorârea Sfântului Duh, la Mănăstirea ”Adormirea Maicii Domnului” din Căpriana

12:46, duminică, 6 octombrie, 2024 | Cuvinte-cheie:

Preasfințitul episcop Filaret a liturghisit în Duminica a XV-a după Pogorârea Sfântului Duh, 6 octombrie 2024, la Mănăstirea ”Adormirea Maicii Domnului” din Căpriana.

În cuvântul predicatorial, ierarhul a explicat pericopa evanghelică din Duminica a XV-a după Pogorârea Duhului Sfânt – Porunca cea mai mare din Lege (Matei 22, 35-46).

Ceea ce reținem noi în mod deosebit din Evanghelia de astăzi este marea datorie sau necesitate de a împlini în viața noastră poruncile iubirii față de Dumnezeu și față de aproapele.

Dragostea de aproapele este a doua poruncă, asemenea cu cea dintîi, fiindcă se naşte din ea şi este nedespărţită de aceea. Că cel ce iubeşte pe Dumnezeu, după hotarele poruncii celei dintîi, acela de nevoie iubeşte şi pe aproapele său. Dar să ne întrebăm, cum trebuie să folosim dragostea de Dumnezeu şi cea de aproapele, spre a nu greşi înaintea Lui? La această întrebare mai întîi noi trebuie să ştim că dragostea de Dumnezeu nu are hotar, după cum nici Dumnezeu Cel iubit nu are hotar sau măsură.
Contact Form Powered By : XYZScripts.com