Comunicat de presă - Școala Parohială Santander - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Comunicat de presă – Școala Parohială Santander

16:24, marți, 15 octombrie, 2024 | Cuvinte-cheie: ,

  Începând cu data de 22 februarie 2024, în Parohia Ortodoxă Română Sfinții Apostoli Petru și Pavel, Santander, s-a desfășurat proiectul Școala Parohială Santander, proiect finanțat de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni. Parteneri ai proiectului sunt: Episcopia Ortodoxă Română a Spaniei și Portugaliei, agenția de presă a Patriarhiei Române, Basilica.ro, portalul ortodox Doxologia.ro, trustul de presă Trinitas al Patriarhiei Române și Popular TV Cantabria.

Acum, când programul de activități propus se află spre final, se poate constata un impact deosebit pe care implementarea proiectului l-a avut în cadrul comunității. Numărul mare de copii care s-au înscris în cadrul proiectului, diversitatea activităților organizate și profesionalismul de care a dat dovadă echipa de lucru, au adus un plus de valoare în promovarea valorilor naționale românești. Accentul a fost pus pe spiritualitatea, limba, cultura și tradițiile poporului nostru, valori de o importanță majoră pentru românii atât din țară, cât și din diaspora, mai ales în contextul în care generația tânără are nevoie ca aceste valori să le fie transmise și imprimate prin educație de către părinți, profesori și apropiați.

Pe lângă cateheze, lecții de limbă română și ateliere de artă populară, au fost organizate o gamă largă de evenimente cu ocazia sărbătorilor religioase, naționale și internaționale, precum:

· Învierea Domnului – expoziție de ouă încondeiate;

· Ziua femeii creștine – prezentare de cântece și poezii;

· Ziua copilului – excursie în localitatea Astorga;

· Șezătoare inspirată din folclorul românesc;

· Participare la teatru de copii „Fata babei și fata moșneagului”;

      Entuziasmul și spiritul plin de dorința de aprofundare a valorilor românești a sporit odată cu desfășurarea acestui proiect de maximă importanță în educarea generației  tinere. Școala Parohială din Santander a dat dovadă până acum că este un loc prielnic și consecvent în promovarea acestor valori, oferind copiilor români un cadru adecvat de a se simți ca acasă, însușind cunoștințe care să-i apropie și formeze cât mai mult în spiritul identității poporului nostru român.

În cadrul proiectului, Școala Parohială din Santander a fost dotată cu următoarele articole: 30 de costume populare pentru copii, 2 calculatoare, o cameră foto, un ecran pentru videoproiector, o boxă, manuale de religie, precum și alte  obiecte și materiale didactice necesare pentru derularea activităților.

Sursa: https://obispadoortodoxo.es/index.php/arhiva/evenimente-2024/282-octombrie-2024/3357-comunicat-de-presa-scoala-parohiala-santander

Contact Form Powered By : XYZScripts.com