Comunicat de Presă - Școala Parohială Santander - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Comunicat de Presă – Școala Parohială Santander

4:07, sâmbătă, 25 mai, 2024 | Cuvinte-cheie: , ,

În perioada 24 februarie – 31 decembrie 2024, Parohia Ortodoxă Română Sfinții “Apostoli Petru și Pavel”, Santander, implimentează proiectul “Școala Parohială Santander” – proiect finanțat de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni. 

Partenerii proiectului sunt Episcopia Ortodoxă Română a Spaniei și Portugaliei, Popular TV Cantabria, portalul ortodox doxologia.ro, și agenția de știri  basilica.ro.

Scopul proiectului este de a transmite generațiilor tinere valorile culturale și educaționale românești. Prin intermediul acestuia, copiii vor avea posibilitatea de a dobândi cunoștințe autentice, care să contribuie la conștientizarea apartenenței lor la identitatea cultural-națională românească.

    Spiritualitatea, limba, cultura și tradiția poporului nostru sunt valori de o importanță majoră  pentru  românii atât din țară, cât și pentru cei din diaspora. Pentru generația tânără este crucial ca aceste valori să fie transmise și aprofundate prin educație de către părinți, profesori și apropiați. Punerea la dispoziție a unei game largi de activități în acest sens este o necesitate evidentă, mai ales în contextul comunităților de români aflate în diaspora.

Școlile parohiale din cadrul Parohiilor Ordoxe Române din diaspora au dat dovadă până acum că sunt un loc prielnic și consecvent în promovarea acestor valori. Copiilor români li se oferă astfel un cadru adecvat de a se simți ca acasă, având posibilitatea să însușească o serie de cunoștințe care să-i apropie și să-i formeze cât mai mult în spiritul idențității poporului nostru român.

    Proiectul își propune continuarea activităților din anii anteriori și intenționează să îi cuprindă pe toți copiii români rezidenți pe teritoriul parohiei noastre, atât pe cei proveniți din familiile mixte, cât și pe cei care provin din diferite zone ale țării sau chiar și pe cei de etnii diferite. Copiii vor beneficia de studierea limbii române, vor participa la ore de religie, dar și la o gamă variată de ateliere tradiționale românești axate pe efectuarea manuală a diverselor obiecte inspirate din arta populară românească. De asemenea, vor fi organizate o serie de alte evenimente specifice.

    În cadrul proiectului, Școala Parohială din Santander va fi dotată cu costume populare pentru copii, echipament IT, aparat foto, ecran pentru proiector cu obiecte și materiale didactice necesare pentru derularea activităților în desfășurare.

Participarea copiilor la activitățile din cadrul Școlii Parohiale este gratuită.

Parohia Ortodoxă Română Sfinții
Apostoli Petru și Pavel, Santander
Date contact: Pr. Andrei Turea
Email: [email protected]

Sursa: https://obispadoortodoxo.es/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com