Sfînta Liturghie la Catedrala „Sf. Irh. Nicolae” din Orhei în Duminica a V după Paşti - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Sfînta Liturghie la Catedrala „Sf. Irh. Nicolae” din Orhei în Duminica a V după Paşti

14:51, duminică, 18 mai, 2014 | Cuvinte-cheie: , , , , ,

În Duminica a V-a după Paști, a Samarinencei, Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, a oficiat slujba Sfintei Liturghii la Catedrala „Sf. Irh. Nicolae” din Orhei, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi și în prezența credincioșilor.

După citirea pericopei evanghelice, despre convorbirea Mîntuitorului Hristos cu femeia samarineancă, clericul Catedralei „Sf. Irh. Nicolae” din Orhei, arhimandritul Savatie a adresat celor prezenți un cuvînt de învățătură. Părintele a vorbit despre lucrarea Duhului Sfînt, care este apa cea vie, și care se împărtășește fiecărui credincios ce participă activ la viața Bisericii, descoperindu-ne adevărata închinare în Duhul lui Dumnezeu și în Adevărul Lui, de asemenea a arătat că femeia samarineancă, aflînd că Mîntuitorul Hristos este Mesia cel profețit și așteptat, a fost prima femeie care a propovăduit la neamuri Evanghelia.

 Biroul de presă al Episcopiei de Edineț și Briceni

Contact Form Powered By : XYZScripts.com