Prima ţară din Europa unde s-ar putea deschide o şcoală destinată homosexualilor - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Prima ţară din Europa unde s-ar putea deschide o şcoală destinată homosexualilor

15:09, luni, 19 ianuarie, 2015 | Cuvinte-cheie: ,

Prima şcoală din Europa destinată comunităţii LGBT (lesbiene, gay, bisexuali şi transexuali) ar putea fi deschisă la Manchester, scrie The Guardian.

„Este vorba de salvarea unor vieţi”, spune Amelia Lee, director al unei organizaţii pentru tineret a LGBT, care a reclamat că acum homosexualii sunt hărţuiţi în şcoli. „Acest lucru îi face pe tineri să se simtă izolaţi şi să lipsească de la cursuri, iar în cazurile cele mai grave îi împinge la sinucidere„, a declarat Amelia Lee. Este dat ca exemplu sinuciderea unuei eleve de 14 ani: „Se simţea vinovată, se temea să le spună părinţilor că este lesbiană”.

„Nu e vorba de a face o enclavă faţă de lumea reală”, mai spune activista LGBT, şcoala se va adresa şi altor persoane cu probleme care au dificultăţi în a se integra în societate. „Va fi o şcoală inclusiv pentru homosexuali, nu exclusiv pentru ei”, a mai spus Lee.

Conform The Guardian, primăria din Manchester a confirmat s-a discutat în consiliul local este înfiinţarea unei astfel de şcoli.

sursa http://activenews.ro

Contact Form Powered By : XYZScripts.com