Catolicii din intreaga lume sarbatoresc Pastele. Sute de mii de catolici au venit slujba de la Vatican - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Catolicii din intreaga lume sarbatoresc Pastele. Sute de mii de catolici au venit slujba de la Vatican

16:53, duminică, 31 martie, 2013 | Cuvinte-cheie: , , , , , , , , ,

Catolicii din intreaga lume sarbatoresc astazi Pastele. Noaptea trecuta, la Vatican, Papa a oficiat o slujba mai putin fastuoasa decat de obicei si cu jumatate de ora mai scurta. Iar azi dimineata, Suveranul Pontif a oficiat liturghia pascala in fata a sute de mii de credinciosi.

Suveranul Pontif a rostit traditionalul mesaj ”Urbi et Orbi” in 65 de limbi, in fata a 250 de mii de oameni adunati la Vatican pentru liturghia pascala.

Aseara, slujba de Inviere din bazilica Sfantul Petru a inceput cu pregatirea lumanarii de Paste. A urmat procesiunea catre altar, in liniste si pe intuneric. Cel mai important moment al slujbei, cand catedrala se umple treptat de luminile lumanarilor, a fost scurtat anul acesta.

Apoi a urmat predica despre invierea lui Isus, unde Papa a vorbit despre speranta si increderea totala in puterea lui Dumnezeu.

Slujba a durat doua ore si jumatate, iar asta deoarece Papa a spus ca vrea ca slujba sa fie mai scurta si la obiect. Acesta a fost surprins de cateva ori in timp ce se uita la ceas. Patru oameni veniti din Italia, Albania, Rusia si Statele Unite au fost botezati aseara chiar de Papa, aceasta fiind parte din ritual.

Credinciosi catolici s-au adunat si la Betleem pentru slujba de inviere. Acestia au venit la Biserica Nasterii Domnului, despre care traditia spune ca a fost construita desupra grotei unde s-a nascut Isus.

Anul acesta, Pastele catolic este sarbatorit cu cinci saptamani inaintea celui ortodox.

Sursa: www.protv.md

Contact Form Powered By : XYZScripts.com