Ce nu ştiați despre pilula contraceptivă?
19:59, luni, 9 februarie, 2015 | Cuvinte-cheie: contracepţia, contracepţie abortiva, despre avort, metodele contraceptive, pilula contraceptivă, pilula de urgenţă
Ce sunt metodele contraceptive?
Metodele contraceptive nu sunt nimic altceva decât înlocuirea unui avort chirurgical cu un avort hormonal. Ce înseamnă acest lucru? În anii ‘55 au încercat doi medici din America să descopere o metodă contraceptivă. Ei au aflat că progesteronul, unul dintre hormonii feminini, poate face acest lucru. În ‘56 se ştia că cei doi hormoni, şi estrogen şi progesteron, pot să pună ovarul în repaus, să nu se mai elimine ovulul, şi atunci este practic oprită fecundarea şi prevenită o sarcină.
În anii ‘60 prima pilulă a apărut în SUA. Să nu credeţi că pilula a fost, să zic aşa, din anii ‘27 sau ştiu eu, să nu credeţi că s-a încercat să se descopere doar pentru un tratament, fie el chist ovarian, fie endometrioză, fie tulburări de ciclu. Pilula nu a fost descoperită pentru a fi un tratament, ceea ce este în ziua de azi, ci în primul rând ca metodă contraceptivă pentru „libertatea” omului, pentru „libertatea femeilor”.
În anul ‘61 a început să fie pe piaţă nu doar în America, ci şi în Anglia şi în Franţa, iar apoi în toate celelalte ţări occidentale, urmând ca la noi în ţară să intre pe piaţă, ştiţi bine, după revoluţie, în anul 1990.
Medicii ginecologi s-au gândit şi aşa au considerat, că în sfârşit s-a descoperit miraculosul medicament pentru oprirea unei sarcini. Apoi foarte rapid, medicii şi-au dat seama că au greşit. Nu este un medicament contraceptiv. Si de curând s-a dovedit că aceşti hormoni de fapt nu fac altceva decât să producă unele, şi chiar mari, dereglări în organism.
Ce fac aceşti hormoni? Cei doi hormoni, progesteron şi estrogen, sunt hormoni feminini care sunt secretaţi în mod normal, natural, de ovarul femeii. Când o femeie rămâne însărcinată, are loc o modificare a secreţiei lor, ovarul este pus în repaus. Femeia nu mai are ciclu menstrual şi se dezvoltă acel aşa-zis corp galben sau placentă.
În momentul în care noi luăm pilula, noi introducem în organism, de fapt, un surplus de hormoni, nu naturali, ci sintetici(hormoni modificaţi în laborator)- structura lor chimică este în aşa fel modificată ca să aibă un efect maxim contraceptiv şi abortiv. Şi în primul rând abortiv.
Pilula nu este doar contraceptivă, este şi abortivă. Pilula duce la avorturi.
În momentul în care ingerăm aceşti hormoni, nu se întâmplă ca în cazul celor naturali care dimineaţa, după un timp de înjumătăţire, se elimină din organism orice surplus de hormoni naturali. Aceştia sunt hormoni sintetici, chimici, care se depozitează în timp în organism. Oricine care ia pilula timp de ani de zile, şi mai ales cinci ani şi peste cinci ani, va avea un stoc de hormoni în ficat. Acest stoc de hormoni din ficat va produce în lanţ nişte reacţii ireversibile, cronice, care duc la boli cronice, pe care noi, medicii de familie ne străduim să le vindecăm. Şi nu reuşim. Este deja târziu!
În momentul în care aceşti hormoni intră în organism, ei au trei acţiuni. În primul rând v-am spus că pun ovarul în repaus, în al doilea rând acţionează pe mucoasa uterină. Ce fac aici? În momentul în care are loc fecundarea – pentru că trebuie să ştiţi că pilula are o mare rată de eşec, nu este contraceptivă doar, v-am spus, eşecul este între 3 şi 8 %, chiar mai mult – în momentul în care această pilulă duce totuşi la fecundare, în acel moment copilul ajunge în mucoasa uterină. Mucoasa uterină este modificată de această pilulă, este chiar distrusă, ca acest copil să nu se poată nida şi atunci el este avortat. Şi iată că se ajunge la un avort. Statistic, o femeie care ia o pilulă timp de 2-3 ani de zile are cel puţin două avorturi hormonale.
Avort hormonal
Ce înseamnă avort hormonal? Tu iei o pilulă, are loc fecundarea, care duce, desigur, la acea sarcină nedorită, copilul ajunge la nivelul uterului unde este avortat după aproximativ 7-14 zile. Copilul care este avortat este atât de mic încât nu se vede, nimeni nu-şi dă seama că are un avort, doar atâta îşi poate da seama o femeie, că are un ciclu menstrual mai abundent, dar este de fapt un copil avortat.
Luând pilula 5 ani, o femeie are deja multe avorturi hormonale. Ea nu le ştie, nu le conştientizează, dar ne trezim cu sindrom post-avort hormonal.
Am studiat cazuri de sindrom post-avort hormonal. Ce înseamnă asta? Avem tot mai multe cazuri de femei care intră în depresii nervoase cronice, care intră exact în acelaşi sindrom post-avort, au tot aceleaşi simptome după ce iau ani şi ani de zile pilula.(desi nu au facut avorturi chirurgicale)
De ce pilula este mult mai periculoasă, după părerea mea, decât avortul chirurgical pe care îl vezi şi îl ştii! Este mai periculoasă pentru că nu este cunoscut, nu este ştiut. Iată, din punct de vedere religios şi creştin, acesta este marele pericol că nu se cunoaşte că ai avut un avort sau două sau trei. Şi acestea sunt păcate care nu vor fi nici cunoscute, nici spovedite.
De aceea cred că avortul hormonal este mult mai periculos şi am cazuri chiar de schizofrenie. Am avut cazuri de femei care au luat pilula ani şi ani de zile şi ajung în acest sindrom post-avort fără să aibă nici un avort chirurgical.
Sigur că o să spuneţi că pilula totuşi este şi contraceptivă. Este, e adevărat, dar micropilula, cu cât se ajunge la o scădere a cantităţii substanţelor hormonale, ca să nu dea acele reacţii secundare, cu atât mai mult e abortivă.
Boli favorizate de pilulă
După varsta de 35 de ani pilula nu se mai administrează. De ce dintr-o dată, după 35 de ani, nu mai e voie să se administreze pilula? Fiindcă ea produce toate bolile cronice de care o să vă spun imediat. De ce numai după 35 de ani? Pilula produce aceleaşi boli cronice şi înainte de 35 de ani şi s-a dovedit – cel puţin materialele care au venit din străinătate au dovedit că, chiar prin întreruperea pilulei după ani de zile, nu se poate stopa cursul acestor boli.
Şi care sunt aceste boli? Aceste boli sunt date de acel stoc de hormoni care rămân în organism. Mai ales afecţiunile cardiace.
Ştim bine că pilula, după ani de zile de administrare, poate duce la tromboflebite. Tromboflebitele sunt cele care în 2/3 din cazuri duc la tromboflebite profunde, cronice. 2/3 din tromboflebite sunt date de pilulă.
Vedeţi, în momentul în care se ia pilula, organismul este de fapt păcălit. Asta ce înseamnă? Fiind pus în repaus ovarul, el reacţionează ca şi cum femeia este gravida. Acesta este motivul pentru care, ani de zile luând pilula, organismul reacţionează In acesti ani ca şi când ar avea o sarcină. Şi atunci cresc cheagurile, apar acele tromboflebite, creşte colesterolul, creşte hipercoaguabilitatea sângelui. Colesterolul duce la acele boli cardiace, apar toate celelalte reacţii secundare, de obezitate să nu mai spun, te simţi ca şi în sarcină.
De ce credeţi că după ani de zile de pilule se ajunge la un cancer de sân sau la cancer de col? După varsta de 25 de ani, pilula creşte cel puţin cu 4 % riscul de cancer la sân. Cancerul de col uterin, la fel. Apoi cancerul de piele, este favorizat de pilulă. La fel diabetul zaharat, accidentele cerebrale vasculare sunt date în mare parte de pilula luată ani şi ani de zile. Am avut cazuri în care primeam bilete de la institutul inimii că într-adevăr anumite femei aveau o hipertensiune arterială gravă la bilă sau insuficienţă cardiacă sau infarct miocardic făcut din cauza unui exces de pilule luate peste 10 sau chiar 20 de ani.
Pilula de urgenţă
Poate ar fi bine să vă spun câte ceva şi despre pilula „de a doua zi” după un contact sexual neprotejat. Acestea sunt foarte periculoase. Pilula de urgenţă ce înseamnă? Este o cantitate de hormoni, estrogen şi progesteron, care însumate duc la avort în primele zile. Cantitatea lor e foarte mare – ca şi cum ai lua o pilulă timp de 2-3 ani. De aceea această pilulă de urgenţă este atât de periculoasă încât duce de multe ori la hemoragii. Produce doar avorturi. Deci încă o dată: această pilulă de a doua zi nu este contraceptivă, ci avortează copilul.
Vedeţi, în Biserică noi sărbătorim zămislirile sfinţilor. Asta ce înseamnă? Că deja din momentul concepţiei acest copil are un suflet. Din momentul unirii ovulului cu spermatozoidul, deci al fecundării, acest copil va avea un suflet. Şi părintele Cleopa spune că indiferent că-l omori la o zi sau la un an este acelaşi lucru. În faţa lui Dumnezeu crima este aceeaşi, doar în ochii tăi este alta.
Tratamentul cu pilule contraceptive
Pilula este indicată în anumite cazuri: tulburări de menstruaţie, chist ovarian, endometrioză ş.a. Această pilulă este dozată. Ca să tratăm o tulburare menstruală sau chist ovarian trebuie foarte bine investigat la endocrinolog, nu doar la ginecolog. Doar după ce este foarte bine investigat şi se cunoaşte exact cauza, atunci, dacă este o lipsă sau o insuficienţă hormonală, se dă această pilulă, fie progesteron sau estrogen în cantitatea respectivă. Oricum nu poate fi dozată niciodată perfect. De aceea dă atâtea efecte secundare.
Dar problema este alta: pilula a devenit o „vitamina C”. Pentru orice, medicul pune mâna pe pilulă şi o dă. Pot să vă spun că vin eleve şi îmi spun: „Am fost la ginecolog, am tulburări de ciclu, mi-a dat pilula şi mi-a zis s-o iau până mă mărit”. Adică 10-15 ani – când se ştie că după 5 ani apar toate bolile cronice – şi nu vi le-am spus pe toate.
Şi atunci haideţi să ne gândim, în urmă cu 50 de ani aceste boli existau(bolile care se trateaza acum cu anticonceptionale) şi nu erau tratate cu pilulă. Erau tratate cu antiinflamatoare şi nu erau multe. Acum sunt sute de antiinflamatoare şi sute de alte medicamente. Dar a trebuit o justificare. Ştim bine că la reacţii secundare ale contraceptivelor scrie: tulburări de ciclu de la amenoree până la flux menstrual crescut – mai ales că contraceptivele dau de cele mai multe ori amenoree la tinere sau chiar hemoragii, dacă e estrogen. Estrogenul dă hemoragii, progesteronul dă amenoree, la tinere mai ales.
De cele mai multe ori când se dă această pilulă este foarte simplu, este comod să dai o pilulă şi să aştepţi să vezi: se rezolvă sau nu se rezolvă. Vă pot spune că chistul ovarian se rezolvă de foarte multe ori cu această pilulă, fiindcă chistul înseamnă insuficienţa unuia dintre hormoni. Dar rezolvă chistul, distruge mucoasa uterină şi provoacă încet-încet sterilitate, mai ales dacă dai timp îndelungat.
Şi atunci au venit occidentalii, ginecologii nemţi, şi au zis: nu mai dăm pilula, că iată, rezolvă mici lucruri şi dă mari necazuri: provoacă sterilitate, chiar şi tulburări mari de ciclu, provoacă atâtea şi atâtea boli. Haideţi să nu le mai dăm. Ginecologii s-au unit în Germania, au emis o revistă numită Concepte şi acolo sunt explicate toate efectele negative ale contraceptivelor pe care vi le-am spus astăzi. Este vorba de medicul Rudolf Einman din Elveţia. Această revistă a fost acceptată de unii ginecologi şi a fost rapid sustrasă de pe piaţă. A intervenit industria chimică, s-a aflat. Medicamentul cel mai bine vândut în lume să ştiţi că este pilula. Este şi o afacere.
Dar dr. Rudolf Einman împreună cu ceilalţi ginecologi au spus că este cel mai ucigaş medicament care a existat vreodată şi care se dă acestor tinere. De ce credeţi că, după 35 de ani, dintr-o dată nu se mai dă? În Germania, după ce au murit atâtea tinere şi într-un singur an au fost 370 de accidente vasculare cerebrale, 4 dintre ele au murit, între 14 şi 25 de ani, s-a pus problema şi au fost daţi în judecată aceşti ginecologi. Avem decese, dovedite ştiinţific, că sunt din cauza pilulei. Şi atunci au recunoscut ginecologii şi oamenii de ştiinţă că e adevărat şi s-a impus o listă întreagă de analize înainte ca să se dea această pilulă.
Să ştiţi că se poate renunţa la ea în toate aceste afecţiuni. Chistul se rezolvă la prima naştere de obicei, tulburările menstruale se rezolvă la doi ani după primul ciclu menstrual. Este normal ca aceste tulburări să existe. Ciclul nu se reglementează decât după doi ani. Să nu mai vorbim de endometrioză, care apare de obicei din cauza avorturilor. Şi cu pilulă nu rezolvi ceea ce ai stricat cu avortul.
Vă spun că pilula e folosită cu acest scop: în primul şi în primul rând de a exista o înlesnire, nu ştiu cum să spun, un tratament lesne de făcut. Dar ştiţi ce fac medicii, mai ales în occident? Mai mult de 4-8 luni nu recomandă pilula. La noi în ţara după 8 luni nu se opreşte. În occident după 8 luni se face pauză. La noi nu se face pauză. Se dă 3 ani, 2 ani, 5 ani. După un singur an deja, o tânără a fost paralizată. După un singur an pot apărea efectele, pentru că depinde de fiecare organism cum reacţionează la pilulă. Sunt persoane care au o hipercolesterolemie familială, altele care au înclinaţie spre diabet, altele care au atâtea şi atâtea probleme şi pilula nu face decât să le agraveze, inclusiv hepatitele şi altele. Mamele noastre, în trecut, nu se tratau cu pilulă, şi totuşi câţi copii năşteau? Sterilitatea, se ştie, că este dată de pilulă după ani şi ani de zile, bombardează, v-am spus, această mucoasă uterină.
Singurul lucru de care încă se miră medicii şi este cu semn de întrebare: depresie nervoasă. De ce pilula dă depresie nervoasă? Eu am încercat să explic cu acest avort hormonal. Foarte mulţi încearcă să dea vina pe altceva, dar nu ştiu pe ce putem să dăm vina. Majoritatea elevelor care vin şi îmi spun că din cauza unui chist ovarian iau această pilulă de un an sau doi, la toate le spun să întrerupă. Iei 4 luni ca în Germania, iei 6 luni. Dacă nu se rezolvă după 8 luni, întrerupi, că n-o să se rezolve nici după 2 ani, dimpotrivă, rămâi sterilă.
Antihormon
Ar mai fi încă un antihormon, poate aţi auzit de el, RU 486, care este un antihormon, nu se dă la noi în ţară, este în Anglia, în Franţa şi în alte ţări. În America nu se mai dă fiindcă este foarte periculos şi s-a întâmplat să şi moară oameni din cauza acestora, mai ales tinere de 18-19 ani au decedat. Este o substanţă chimică care se administrează – nu este un hormon este un antihormon – tinerei care vrea să scape de copil în primele 49 de zile. Asta ce înseamnă? Iată un avort al unui copil deja destul de mare.
dr. C. Todea-Gross – Conferinţă la Oradea 2004