Minunea salvării dintr-o mașina grav accidentată - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Minunea salvării dintr-o mașina grav accidentată

Mărturia doamnei Dimitra Koliţa din Pentalofos, Kozani, Grecia

„Nu ştiam nimic despre Sfântul Nectarie din Eghina. Cu mulţi ani în urmă, în zorii zilei de 9 noiembrie, copiii mei, băiatul şi fata, au făcut accident de maşină la intrarea în satul Arghirupoli. Erau trei în maşină: un verişor, care era şofer, şi cei doi copii ai mei. La un moment dat, maşina a ieşit de pe şoseaua principală. Fata mea a fost aruncată pe şosea, iar ceilalţi doi au rămas în maşina care s-a răsturnat de câteva ori, vreo 500 de metri pe câmp. Maşina s-a făcut praf, nu mai aveai ce face cu ea. După accident am dus-o la dezmembrări. Însă nici unul nu a păţit nimic, doar câteva zgârieturi. Fata, care a fost aruncată din maşină, a simţit cum două mâini au luat-o în braţe şi au aşezat-o pe stradă. Şi-a venit repede în fire, a alergat în sat după ajutor şi astfel cei doi rămaşi în maşină au fost duşi la spital, pentru îngrijiri medicale. Doctorii au spus că au avut mare noroc, de mai sunt încă în viaţă.

La zece zile după accident, primim o scrisoare. Era trimisă pe numele fiicei mele Constantina, de la mănăstirea Sfântului Nectarie din Eghina. Noi nici măcar nu ştiam de mănăstire. În scrisoare scria că acele două mâini care au luat-o pe fiica mea şi au aşezat-o pe drum erau ale Sfântului Nectarie. El a fost cel care mi-a ocrotit copiii. Am rămas uimiţi. De unde au aflat maicile de la mănăstire de acea întâmplare?

Am povestit întâmplarea unei vecine din Pentalofos şi mi-a spus că şi ea, la rândul ei, a avut un caz asemănător cu fiica ei, tot accident de maşină, tot în ziua Sfântului Nectarie. De atunci, m-am uitat în calendar, şi într-adevăr, pe 9 noiembrie îl prăznuim pe Sfântul Nectarie. Sărbătoarea aceasta este specială pentru mine, până în ziua de astăzi. Am trimis scrisori şi un timp am păstrat legătura cu mănăstirea Sfântului din Eghina. Am căutat şi am găsit o biserică cu hramul Sfântului, undeva la vreo 30 de km de satul unde locuim. În ziua de prăznuire a Sfântului Nectarie, întotdeauna mergem acolo la Sfânta Liturghie şi ne împărtăşim.

De atunci, îl avem pe Sfântul Nectarie ca sfânt protector pentru copiii mei. Aşa a intrat Sfântul în viaţa noastră, aşa s-a descoperit nouă. Îi mulţumesc pentru grija pe care ne-o poartă”.(Interviu realizat de Pr. Ioan Cocea, Pentalofos, Kozani, Grecia)

Sursa: http://www.comuniuneortodoxa.ro

sfantul-nectarie-facatorul-de-minuni

Contact Form Powered By : XYZScripts.com