Biserica "Sf. Ierarh Nicolaie", or. Durleşti (mun. Chişinău) - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Biserica „Sf. Ierarh Nicolaie”, or. Durleşti (mun. Chişinău)

14:32, luni, 30 aprilie, 2012 | Cuvinte-cheie: , ,

Scurt istoric:

Biserica „Sfîntul Ierarh Nicolae” a luat fiinţă la 14 ianuarie 2002.

În ziua de Sfintul Vasile protoiereul Zosima Toia, Protopop de Chişinău a venit în faţa credincioşilor din biserica „Sfinţii Voievozi” cu iniţiativa de a construi о nouă biserică în alt sector al satului care a fost susţinută prin 559 de semnături ale enoriaşilor.

După înregistrarea documentelor s-a purces la elaborarea proiectului de edificare a bisericii.

Cu ajutorul Domnului, osîrdia protopopului Zosima Toia şi osteneala credincioşilor biserica a fost construită în formă de corabie. Iconostasul a fost confecţionat în Romania. Pictura a fost executată in stil neobizantin de către maestrul Ion Casian din Romania.

Lucrările de construcţie au durat patru ani. La 21 octombrie 2007 biserica a fost sfinţită de un sobor de preoţi in frunte cu înalt Prea Sfinţia Sa Vladimir, Mitropolitul Chişinăului şi al întregii Moldove.

La sfinta Liturghie a fost hirotonit primul preot al acestei biserici diaconul Serghei Toia.

In biserică se află cea mai mare sfinţenie ре care о avem Icoana Sfintului Ierarh Nicolaie cu о părticică din Sfintele Moaşte ale Sfintului Nicolai, a Sfinţilor cuvioşi părinţi din Sinai şi Rait şi a sfinţilor cuvioşi Părinţi mucenici din Prevlax din Serbia.

În fiecare vine-ri, la ora 8.00, în zi de duminică şi în zilele de sărbători credincioşii se închină în faţa sfnţeniei şi primesc ajutorul lui Dumnezeu.

Adresa juridică a bisericii: or. DURLEŞTI, str. Podgorenilor, 85 A, tel.: (+3736)9397885, (+37322)585908

Contact Form Powered By : XYZScripts.com