Drumul crucii în Vinerea Patimilor. - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Drumul crucii în Vinerea Patimilor.

0:51, sâmbătă, 4 mai, 2013 | Cuvinte-cheie: , , ,

Drumul crucii în Vinerea Patimilor. Sute de enoriaşi şi preoţi din toată ţara au parcurs timp de două ore Drumul Crucii, în frunte cu Episcopul de Ungheni şi Nisporeni, Prea Sfinţitul Petru. Acest traseu, cu o distanţă de 3 kilometri, simbolizează drumul pe care Iisus Hristos l-a parcurs purtând Crucea în spate, către locul unde a fost răstignit. Creştinii cred că astfel se vor curăţa de păcate.

Pentru prima dată, unii dintre sutele de enoriaşi, care au parcurs Drumul Crucii, au cărat cu ei câte o cruce. Credincioşii s-au pornit din centrul oraşului Nisporeni, iar timp de două ore, au parcurs o distanţă de 3 kilometri, până la crucea domnitorului Ştefan cel Mare, instalată pe cel mai înalt deal din Nisporeni.

În timpul pelerinajului, credincioşii au cântat rugăciuni, iar la anumite distanţe au instalat câte o cruce în pământ, în total – douăsprezece.

Chiar dacă drumul a fost plini de mărăcini şi spini, enoriaşii, chiar şi cei care cărau câte o cruce în spate, nu s-au dat bătuţi. Aceştia spun că oboseala lor nu reprezintă nicio parte din suferinţele îndurate de mântuitor.

De emoţii sau de oboseală, unii credincioşi au izbucnit în lacrimi în faţa camerei de luat vederi.

Ajunşi în vârful dealului, preoţii au ţinut o slujbă şi au sfinţit o biserică provizorie, acolo unde urmează să fie construită o mânăstire ce va purta numele domnitorului Stefan cel Mare.

Crucile aduse de credincioşi au fost instalate în spatele bisericii. Drumul crucii a fost organizat de creştinii ortodocşi chiar în Vinerea Mare, zi în care a pătimit și a fost răstignit Iisus Hristos.

Sursa: www.jurnaltv.md

Contact Form Powered By : XYZScripts.com