O icoană a Maicii Domnului a început să izvorască mir puternic parfumat - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

O icoană a Maicii Domnului a început să izvorască mir puternic parfumat

12:36, sâmbătă, 23 ianuarie, 2016 | Cuvinte-cheie: , ,

O icoana a Maicii Domnului, numita „Izvorul Datator de Viata”, a început să izvorasca mir parfumat în Biserica Sfântului Petru și Pavel din Stanovo, în zona Mucacevo (Transcarpatia) – in estul Ucrainei.

Picaturile de mir aromat au apărut pe suprafața icoanei, incepand de la mijlocul lunii decembrie 2015, la Sărbătoarea Sfantului Nicolae, conform calendarului vechi. Una dintre enoriase a fost cea care a observat fenomenul, atunci când se inchina in fata icoanei. Ea s-a grăbit să-l informeze pe parintele paroh, Protopopul Vasile Popovici.

„Am descoperit multe picături mari de ulei, cu o tentă gălbuie. Icoana a inceput sa aiba un parfum ne-artificial, neobișnuit. Oamenii au început să se inchine mai des la icoana, cu bucurie si evlavie, mulțumind lui Dumnezeu pentru aceasta minune”, a declarat preotul.

În aceeași zi, după Sfanta Liturghie, a fost oficiata o slujba de mijlocire, cu Acatistul Maicii Domnului. De atunci, o astfel de slujba se savarseste zilnic, in fata icoanei care a fost sfintita in Vinerea Mare, in 2014. Icoana a fost pictata in conformitate cu tradiția bizantina, de Victoria Pug, care a terminat studiile școlii de iconografie ce functioneaza in cadrul Academiei din Sankt-Petersburg.

sursa http://lonews.ro/

icoana

Contact Form Powered By : XYZScripts.com