A apărut cartea „Viața Părintelui Sofian Boghiu – o icoană a virtuții” - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

A apărut cartea „Viața Părintelui Sofian Boghiu – o icoană a virtuții”

8:41, luni, 6 martie, 2023 | Cuvinte-cheie:

Cartea „Viața Părintelui Sofian Boghiu- o icoană a virtuții”, scrisă de Protos. Antipa Burghelea de la Mănăstirea Antim este disponibilă pe cartibisericesti.ro.
Volumul a apărut la Editura Cuvântul Vieții, fiind coordonat și prefațat de Arhim. Nectarie Șofelea, Exarhul Mănăstirilor din Arhiepiscopia Bucureștilor.
„Părintele Antipa a adunat principalele repere biografice ale Cuviosului Părinte Sofian nu doar din bibliografia existentă până acum, ci a cercetat toate documentele arhivistice cunoscute despre Părintele Sofian, culegând, în același timp, informații bogate de la ucenici și de la cei care l-au cunoscut pe Părintele Sofian Boghiu”, precizează Arhim. Nectarie Șofelea în Prefață.
În cele peste 700 de pagini, volumul prezintă viața părintelui Sofian începând cu anii copilăriei și intrarea în monahism, continuând cu activtatea de la Mănăstirile Antim și Plumbuita, cu anii de închisoare, cu activitatea de iconar și de duhovnic, până la trecerea în veșnicie.
Volumul a avut parte de un eveniment de lansare la finalul anului trecut.
Cartea poate fi achiziționată prin intermediul site-ului Tipografiei Cărților Bisericești: cartibisericesti.ro, prin comandă la [email protected], [email protected] sau la numărul de telefon 021.335.21.28.
Foto credit: Tipografia Cărților Bisericești
Contact Form Powered By : XYZScripts.com