Header image

A avut loc adunarea preoților din protopopiatul Telenești

19:09, marți, 14 iunie, 2022 | Cuvinte-cheie:

Marți, 14 iunie 2022, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, în biserica cu hramul “Sf. M. Mc. Gheorghe”  din satul Verejeni, raionul Telenești  a avut loc adunarea ordinară a slujitorilor din Protopopiatul Teleneşti.

În această zi cînd Biserica cinstește pe Sfântul Iustin Martirul şi Filosoful, a fost săvârşită Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, apoi a urmat ședința, care a fost prezidată de către Prot. mitr. Marian Boldescu, protopopul acestei circumscripții.

La ședința protopopiatului au fost prezenți și conducerea Inspectoratului de Poliție Telenești. În cadrul discuției cu Șeful Inspectoratului, comisarul-șef Petru Costișanu, s-a accentuat importanța intensificării colaborării dintre instituții, pentru binele și siguranța societății.

Părintele protopop, la rândul său a menționat că „Biserica în calitatea Sa de instituţie divino-umană, reprezintă locul de mântuire și sfințire a omului, iar colaborarea cu instituțiile statului sunt binevenite pentru îndeplinirea misiunii Bisericii în cadrul comunității”. De asemenea, Sfinția sa, i-a îndemnat pe slujitori la o activitate mai spornică de catehizare a copiilor din taberele de vară, cât și în parohiile încredințate.

La fel, au fost discutate un șir de întrebări ce țin de activitatea pastoral-administrativă a parohiilor din protopopiatului Telenești.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media, https://mitropolia.md/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com