Header image

A avut loc olimpiada internă la Seminarul Teologic din Chişinău

22:42, joi, 14 martie, 2013 | Cuvinte-cheie: , , , , ,

În fiecare an învăţăceii Seminarului Teologic din Chişinău participă la Olimpiada desfăşurată în cadrul instituţiei. Au fost selectate două echipe cu seminarişti, fiind propuse întrebări din principalele discipline teologice.

Elevii au demonstrat ample cunoştinţe în domeniul biblic şi liturgic, precum şi din teologia morală şi dogmatică. Cel mai slab compartiment a fost cel istorico-bisericesc.

Moderatorul olimpiadei a fost părintele Ioan Uglea, director-adjunct, care a mulţumit participanţilor, precum şi juriului, compus din trei studenţi ai Academiei Teologice, pentru participare activă şi i-a îndemnat pe seminarişti să râvnească spre noi cunoştinţe duhovniceşti.

La eveniment au participat profesori şi elevi ai şcolii, iar drept invitat a fost părintele Octavian Moşin, dr. conf. univ., din cadrul Universităţii de Stat din Moldova, care le-a vorbit celor prezenţi despre teologie ca cunoaştere şi trăire a celor dumnezeieşti.

La final dna Rodica Slivca, director-adjunct, a împărţit participanţilor calendare bisericeşti de masă şi a mulţumit tuturor participanţilor pentru interes şi perseverenţă.

Contact Form Powered By : XYZScripts.com