A avut loc ședința ordinară a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

A avut loc ședința ordinară a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse

8:44, sâmbătă, 31 august, 2019 | Cuvinte-cheie: , , ,

Vineri, 30 august 2019, la reședința Patriarhală și Sinodală de la Mănăstirea ”Sfântul Daniel” din Moscova, Sanctitatea Sa Patriarhul Chiril a condus ședința Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse care a devenit a 60-a la număr după începutul slujirii de Întâi sfințit ierarh a Patriarhului Bisericii Ortodoxe ruse.

În calitate de membru permanent al Sfântului Sinod, a participat și Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, Înaltpreasfințitul Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al întregii Moldove.

Despre hotărârile-cheie adoptatea la această ședință a relatat președintele Departamentului Sinodal pentru relațiile Bisericii cu societatea și mass-media Vladimir Legoida.

Participanții la ședința Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse s-au pronunțat în legătură cu numirea arhiereilor pentru eparhiile din străinătate, dar și numirii de noi membri în componența Consiliului Suprem Bisericesc.

Sfântul Sinod a aprobat hotărârile Sinodului Arhieresc al Bisericii Ortodoxe Ruse din Străinătate cu privire la alegerea arhimandritului Alexandr (Beli) în treapta de episcop de Miami, vicar al Eparhiei Americii de Est și a arhimandritului Iakob (Corazza) în treapta de episcop de Sonor, vicar al Eparhiei Americii de Vest.

În cadrul ședinței Sf. Sinod a fost adoptată hotărârea de a-l elibera pe rectorul Academiei de teologie din Moscova arhiepiscopul de Vereia Amvrosii din funcția ocupată și de a-l numi rector al Seminarului teologic „Întâmpinarea Domnului”. Rector al Academiei de teologie din Moscova a fost numit episcopul de Dușanbe Pitirim.

După încheierea ședinței Sfântului Sinod, la paraclisul „Toți Sfinții care în Biserica Rusă au strălucit” al reședinței Patriarhale și Sinodale de la Mănăstirea „Sfântul Daniel” a fost săvârșită litia întru pomenirea arhiepiscopului Panteleimon (Romanovski) care în perioada anilor 1988-2011 a condus Eparhia de Kirovograd a Bisericii Ortodoxe din Ucraina.

CONDICILE ședinței Sfântului Sinod din 30 august 2019

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media,

cu referire la http://www.patriarchia.ru/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com