A fost lansată pagina de Facebook în memoria PS Dorimedont, primul Episcop de Edineț și Briceni - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

A fost lansată pagina de Facebook în memoria PS Dorimedont, primul Episcop de Edineț și Briceni

23:30, miercuri, 31 mai, 2017 | Cuvinte-cheie: , ,

La inițiativa arhidiaconului Ioanichie (Veșca), viețuitor al mănăstirii Noul Neamț (Chițcani) a fost lansată astăzi pagina de Facebook în memoria PS Dorimedont (Cecan), primul Episcop de Edineț și Briceni: https://www.facebook.com/Episcop-Dorimedont-Cecan-1249222968516545/

Vrednicul de pomenire Episcop Doremidont a trăit toată viaţa sa pentru Dumnezeu şi pentru apropiaţii săi. Era un om de rugăciune, slujea frumos şi cu dăruire Sfânta Liturghie. Cuvintele lui erau adevărate şi vii, dând pe faţă toată deşertăciunea şi neputinţa acestei lumi în faţa măreţiei lui Dumnezeu şi a poruncilor Lui.

Pagina https://www.facebook.com/Episcop-Dorimedont-Cecan-1249222968516545/ va fi actualizată sistematic cu materiale de arhivă: texte, foto, video din activitatea pastoral-misionară a acestui fiu demn al Bisericii și al Neamului.

Această inițiativă media, nu este decât un crâmpei al dragostei şi preţuirii faţă de Episcopul Dorimedont. Jertfa şi exemplul acestui Episcop sunt pururi vii în memoria creştinilor ortodocși din Republica Moldova.

 

Contact Form Powered By : XYZScripts.com