A fost petrecut în veșnicie părintele Alexei Tanseiciuc - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

A fost petrecut în veșnicie părintele Alexei Tanseiciuc

22:05, miercuri, 17 februarie, 2016 | Cuvinte-cheie: , , ,

Miercuri, 17 februarie 2016, la biserica „Nașterea Maicii Domnului” din satul Stolniceni, clopotele au răsunat în dungă, vestind trecerea în veșnicie a parohului și ctitorului acestui sfînt locaș, vrednicul de pomenire protoiereu mitrofor Alexei Tanaseiciuc.

Sute de enoriași cu lacrimi în ochi, familia și rudele îndurerate, prietenii și cunoscuții au venit să-l petreacă în ultimul drum pe cel care le-a fost părinte iubitor; blînd și înțelept îndrumător și povățuitor pe anevoiosul drum al mîntuirii sufletului. Sfînta Liturghie și slujba înmormîntării au fost oficiate de către Prea Sfințitul Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni. Alături de Prea Sfinția Sa, pentru odihna cu drepții a vrednicului de pomenire părinte, s-a rugat un sobor de preoți și diaconi, care l-au cunoscut, iubit și apreciat și pentru care sfinția sa a fost un adevărat model de păstor duhovnicesc și slujitor vrednic al altarului.

La final, Prea Sfinția Sa a adresat îndureratei adunări un cuvînt de mîngîiere. Ierarhul a subliniat vrednicia și zelul pastoral-misionar apostolic al părintelui Alexei, care timp de 25 de ani a activat în parohia Stolniceni ca un adevărat ostenitor în via Domnului. Pe lîngă redeschiderea și renovarea lăcșului de cult, regretatul părinte a zidit aici și Biserica cea din pietre vii – sufletele credincioșilor care merg pe calea mîntuirii. A fost ca un izvor de apă vie la care au alergat sute de credincioși din toată lumea.

În încheierea cuvîntului, Ierarhul a îndemnat în mod special cinstitul cler, îndurerata familie și binecredincioasa adunare să-l pomenească mereu în rugăciunile cuvenite creștinului seara și dimineața și la Sfintele Liturghii și să-i păstreze mereu vie amintirea nou-adormitului părinte Alexei Tanaseiciuc, ca unuia care a fost un devotat slujitor al lui Hristos, cu deplina nădejde că Atotmilostivul Dumnezeu îi va ierta toate greșelile și-l va primi în ceata drepților Săi în bucuria și fericirea cea veșnică a Împărăției Sale.

Mesaje de condoleanțe și mîngîiere au adresat comunității îndoliate părintele secretar eparhial, protoiereul Adrian Cotelea, blagocinul de Edineț, protoiereul Ioan Gînju, parohul nou numit al bisericii din Stolniceni, protoiereul Dionisie Lupașco, protoiereul Mihail Saracuța de la Bălți, care a fost primul duhovnic al părintelui Alexei și alți slujitori.

Veșnica lui pomenire din neam în neam!

Sursa: http://www.eparhia-edinet.md/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com