A fost petrecut pe ultimul drum PC Arhimandrit Benedict (Penkov), egumenul mănăstirii din Pustia Optina - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

A fost petrecut pe ultimul drum PC Arhimandrit Benedict (Penkov), egumenul mănăstirii din Pustia Optina

16:50, miercuri, 24 ianuarie, 2018 | Cuvinte-cheie: , , , , , ,

La data de 24 ianuarie 2018, la mănăstirea din Pustia Optina, a avut loc cinul înmormântării egumenului așezământului monahal nou adormitului rob al lui Dumnezeu, PC Arhimandrit Benedict (Petkov).

Petrecerea pe ultimul drum a Părintelui Benedict, a fost precedată de Sfânta Liturghie, oficiată în Catedrala mănăstirii  în cinstea Icoanei Maicii Domnului de la Cazan de către Î.P.S. Varsanofie, mitropolit de Sankt-Petersburg și Ladonej, împreună cu un sobor de arhierei și preoți a BORu.

După săvârșirea Liturghiei, Î.P.S. Varsanofie, a dat citire mesajului de condoleanță a P.F. Kiril, Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii, după care a urmat cinul propriuzis.

Să-l petreacă pe ultimul drum pământesc pe Părintele Benedict, au fost prezenți numeroși frați ai mănăstirii, pelerini, fii duhovnicești dar și rudele părintelui.

PC Arhimandrit Benedict (Petkov), a fost înmormântat în fața Sf. Altar, a Caterdralei în cinstea Icoanei Maicii Domnului de la Cazan de pe teritoriul mănăstirii.

În noaptea zilei de 22 ianuarie 2018, după o lungă perioadă în care a fost bolnav, a trecut la cele veșnice Parintele Arhimandrit Benedict (Petkov), egumenul mănăstirii din Pustia Optina. 

Excepțional predicator și părinte duhovnicesc a numeroasei sale turme, arhimandritul Benedict (în lume Vladimir  Penkov) s-a născut la data de 24 iunie 1939. A absolvit Seminarul Teologic Ortodox din Moscova, iar în 1973 Academia Teologică.

Din 1970 este viețuitor al Lavrei Sf. Serghei, aici, fiind tuns în monahism cu numele Benedict, în cinstea Sf. Cuv. Benedict de Nursia.

În 1990 este numit egumen al mănastirii Pustia Optina și avansat în treapta de arhimandrit.

Din cauza vârstei înaintate, cere să fie trecut la odihnă, cererea fiind respinsă.

Sub pretextul unei boli avansate a diabetului zaharat, la 9 ianuarie suferă o intervenți chirurgicală pentru amputarea membrelor inferioare.

Din cauza agravării stării de sănătate, la 20 ianuarie a căzut în comă, iar în noaptea zilei de 22 ianuarie trece la Domnul.

 

Sursa: http://www.patriarchia.ru

 

Sursa: http://www.patriarchia.ru

 

Contact Form Powered By : XYZScripts.com