Header image

A fost resfinţită biserica cu hramul „Sf. Arh. Mihail și Gavriil” din s. Ciulucani, r. Telenești

17:10, marți, 13 septembrie, 2016 | Cuvinte-cheie: , ,

Marți, 13 septembrie, ÎPS Vadimir, Mitropolit al Chișinăului și al întregii Moldove a resfinţit biserica cu hramul „Sf. Arh. Mihail și Gavriil” din s. Ciulucani, r. Telenești.

Alături de Mitropolit s-au rugat: Secretarul Mitropoliei, Prot. mitr. Vadim Cheibaș, Protopopul bisericilor din r. Telenești, Prot. mitr. Marian Boldescu și un impunător sobor preoțesc din cadrul Protopopiatului Telenești.

Cu prilejul evenimentului, dar și pentru munca depusă la reparația bisericii, Întâistătătorul l-a ridicat pe părintele Vladimir Cemârtan, parohul bisericii din Ciulucani, în treapta de Protoiereu.

De Cruce cu pietre scumpe s-a învrednicit Protoiereul Valerian Stratulat, parohul bisericii „Sf. M. Mc. Dimitrie” din s. Coropceni, r. Telenești – pentru vrednică slujire sacerdotală, dar și pentru aportul considerabil la reparația capitală a interiorului bisericii din Coropceni.

În cuvântul de învățătură duhovnicească, adresat credincioşilor prezenţi, Vlădica Vladimir a precizat că „la sfințirea unei biserici, noi toți, clerici și credincioși, trăim momente unice din viața noastră, din punct de vedere al evenimentului, căci biserica se sfințește la un răstimp mai mare decât o Sfântă Liturghie, mai ales că, întotdeauna, și la sfințirea edificiului unei biserici se pogoară asupra noastră și asupra lăcașului sfânt Harul Preasfântului Duh, Care le sfințește pe toate, Care transformă lucrarea noastră dintr-un lucru material într-un lucru spiritual.

Este un moment deosebit, deoarece, în aceste clipe, noi asistăm la eveniment alături de sfinți și de strămoșii noștri. Suntem văzuți de ochiul atoatevăzător al Mântuitorului Iisus Hristos și fiecare dintre noi, în sfânta biserică, prin rugăciune, ne ridicăm de la cele de jos, la cele de sus, așteptând de la Dumnezeu mare și bogată milă.”

La finalul Serviciului divin a fost săvârşit un Tedeum, după care Vlădica Vladimir a mulţumit ctitorilor, precum şi tuturor enoriaşilor care au pus suflet la lucrările de renovare, îndemnând sătenii să fie mereu uniți în jurul Sfintei Biserici și să-și conducă pașii prin viață după îndrumările Evangheliei lui Hristos.

Părintele paroh Vladimir a mulțumit Chiriarhului pentru bunăvoință și binecuvântări, rugându-l pe Înaltpreasfinția Sa, să susțină mereu cu sfatul și cu îndemnul părintesc toate lucrările cele ziditoare de suflet.

Sursa: www.mitropolia.md

Contact Form Powered By : XYZScripts.com