Header image

A fost târnosită biserică Acoperemântul Maicii Domnului, din s. Stejăreni, r. Strășeni

14:12, luni, 13 octombrie, 2014 | Cuvinte-cheie: , ,

În dimineața zilei, ÎPS Mitropolit Vladimir a fost întâmpinat cu deosebită bucurie de către numeroșii credincioși din s. Stejăreni și din împrejurimi, pentru a participa la serviciul divin arhieresc, oficiat cu prilejul edificării și sfințirii bisericii cu hramul Acoperemântul Maicii Domnului din localitate.

La început, Chiriarhul a sfințit porțiunea de drum recent renovată, care leagă satul Stejăreni de traseul internațional Chișinău-Leușeni, după care a fost săvârșită sfânta slujbă, care a început cu sfințirea altarului.

În timpul serviciului divin, Pr. Vladimir Zaporojanu, parohul sfântului lăcaș, a fost decorat de către Mitropolit cu dreptul de a purta Paliță și Cruce cu Pietre Scumpe, pentru truda depusă spre edificarea bisericii din Stejăreni și pentru buna păstorire a credincioșilor încredințați.

De alese distincții, pentru binele și mărirea Bisericii Ortodoxe din Moldova, s-au mai bucurat Pr. Andrei Calfa și Pr. Ioan Josan. În continuare, după Sfânta Împărtășanie, Vlădica Vladimir a vorbit din pridvorul bisericii pentru slujitorii și credincioșii prezenți la această sărbătoare de suflet, menționând importanța acestui eveniment pentru toți sătenii cu frică de Dumnezeu, care de acum înainte se vor putea ruga cu smerenie și dragoste în această frumoasă biserică, ce urmează a veghea împrejurimile și de a fi loc de regăsire sufletească pentru toți cei care tind spre limanul mântuirii.

Sursa: www.mitropolia.md

Contact Form Powered By : XYZScripts.com