A început Drumul Crucii în jurul Moldovei - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

A început Drumul Crucii în jurul Moldovei

22:00, sâmbătă, 3 august, 2013 | Cuvinte-cheie: , , , , , , ,

Cu binecuvântarea ÎPS Vladimir, Mitropolit al Chişinăului şi al întregii Moldove, în data de 2 august, de sărbătoarea Sfântului Prooroc Ilie  a început Drumul Crucii în jurul Moldovei.

În dimineața zilei, a fost oficiată Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în parohia satului Tudora, raionul Ștefan Vodă, de către un numeros sobor preoțesc în frunte cu ÎPS Mitropolit Vladimir. La rugăciune au participat un număr impresionat de creștini, veniți să primească binecuvântarea arhierească pentru a participa la deja tradiționalul Drum la Crucii în jurul Moldovei.

În cadrul evenimentului, după Sfânta Liturghie, Mitropolitul Vladimir a săvârșit un Te-Deum de mulțumire și întărire pentru toți participanții la pelerinaj.

Purtând sfinte icoane şi sfinţenii, creştinii vor merge pe jos pe graniţele ţării cu rugăciuni de pocăinţă către Milostivul Dumnezeu rostite neîncetat.

Iubiţi fraţi şi surori! Să ne nevoim şi să participăm cu toţii, după putinţă, la procesiunea menită să ne aducă pace şi luminare a minţii, care este atât de necesară pentru soluţionarea problemelor stringente ce ţin de prezentul şi viitorul creştinătăţii de pe această palmă de pământ. Fiecare pas de pe calea de lumină, sfinţită de icoane făcătoare de minuni şi de rugăciuni, ne va fi de mare folos, fiind răsplătit de Domnul cu binefacerile Sale cele bogate.

Să venim, să ne ostenim şi să cerem de la Bunul Dumnezeu iertare de păcate, ocrotire cerească şi bogată milă pentru noi, pentru copiii şi apropiaţii noştri, pentru rudele noastre răposate, pentru fiecare suflet creştinesc şi pentru ţara noastră.

Reamintim, că Drumul Crucii în jurul Moldovei se va desfășura în perioada 2 august – 21 septembrie 2013.

Contact Form Powered By : XYZScripts.com