A te spovedi nu înseamnă numai ați spune păcatele - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

A te spovedi nu înseamnă numai ați spune păcatele

11:20, vineri, 10 iulie, 2020 | Cuvinte-cheie: , , , , ,

A te spovedi nu înseamnă numai ați spune păcatele, ci și a întreba pe Dumnezeu, prin duhovnic, ce să faci.
O mulțime de oameni socotesc că atunci când te spovedești înseamnă doar să-ți spui păcatele și atât. Însă greșesc. Taina Spovedaniei, cum am mai amintit, implică pe duhovnic, pe Dumnezeu și pe penitent. Ori, această treime de persoane, implicată în lucrarea de ridicare a omului, se poate compara cu un laborator duhovnicesc a cărui menire este redarea sănătății sufletești a celui în cauză.
Laboratorul Sfintei Spovedanii este fundamental pentru formarea personalității umane, pentru înțelepciune și pentru o trăire în realitate. Atunci când mergem la Spovedanie să nu avem în minte că spunem doar ce-am mai facut în ultimul timp, cu mai mult a sau mai puțină căință, sau chiar dezvinovățin-du-ne total  și dând vina pe altcineva și atâta doar. Așa cum am mai spus, înainte de a merge la Spovedanie trebuie să ne pregătim ținând post și rugându-ne lui Dumnezeu să ne transmită prin duhovnic sfaturile necesare vieții noastre. Putem greși lăsând doar pe duhovnic să decidă, fără a ne ruga și noi lui Dumnezeu.
Deci Taina Spovedaniei implică: mărturisirea păcatelor cu toată căința; dorința de îndreptare; cererea, de iertare a păcatelor și întrebarea pusă lui Dumnezeu prin duhovnic: ce să facem mai departe? Această întrebare în duh este foarte importantă și putem, cu mila lui Dumnezeu, să obținem un răspuns de disciplinare a vieții. Dacă Dumnezeu vede că-L întrebăm cu toată sinceritatea și căința, nu numai că ne dă răspunsul adevărat, ci ne da și puterea pentru a-l realiza.
http://desprespovedanie.blogspot.com/

 

Contact Form Powered By : XYZScripts.com