A trecut la Domnul Arhimandritul Ambrozie Iurasov, duhovnicul Mănăstirii "Intrarea Maicii Domnului în Biserică" din Ivanovo - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

A trecut la Domnul Arhimandritul Ambrozie Iurasov, duhovnicul Mănăstirii „Intrarea Maicii Domnului în Biserică” din Ivanovo

15:42, joi, 7 mai, 2020 | Cuvinte-cheie: , ,

A trecut la Domnul Arhimandritul Ambrozie Iurasov, duhovnicul Mănăstirii „Intrarea Maicii Domnului în Biserică” din orașul Ivanovo, Federația Rusă.

Arhimandritul Ambrozie Iurasov a fost unul dintre cei mai iubiţi duhovnici din Rusia şi un autor prolific de carte duhovnicească. A publicat până acum zece volume, dintre care trei sunt traduse şi în limba română. El este ctitorul şi duhovnicul Mânăstirii Ivanovo, care are în prezent o obşte de 250 de maici.

Arhimandritul Ambrozie a văzut lumina zilei în anul 1938, în satul Ogni, regiunea Altai.

În perioada anilor 1965-1976 a făcut ascultare în marea lavră a cuviosului Serghie de Radonej din Serghiev Posad, unde concomitent face și studii la seminarul teologic, apoi la academia teologică de aici.

A susținut teza de disertație cu tema” Baptismul în Rusia: coordonațe istorice și analize”.

Începand cu 1976, timp de 5 ani a mărturisit credincioșii în lavra de la Poceaev (Uсraina). din cauza prigoanei este nevoit să ia calea pustiei, astfel, cu binecuvântarea duhovnicului pleacă în munții Caucaz, unde stă mai mulți ani.

A fost întemeietorul și duhovnicul mănăstirii de maici “Intrarea în biserică a Maicii Domnului” din orașul Ivanovo (Rusia) care funcționează cu statut de mănăstire mai bine de trei decenii.

A fost organizatorul și duhovnicul postului de radio ortodox “Radonej” din Mosсova, în cadrul căruia are lunar emisiuni în direct cu ascultătorii.

Dumnezeu să-l odihnească în pace cu drepții Săi!

Contact Form Powered By : XYZScripts.com