Adevărul din spatele fotografiei cu copilul sirian înecat - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Adevărul din spatele fotografiei cu copilul sirian înecat

19:15, joi, 10 septembrie, 2015 | Cuvinte-cheie: , ,

Fotografia care surprinde un copil sirian înecat, pe o plajă din Turcia, a făcut înconjurul lumii, devenind extrem de virală în domeniul online. Fotografia nu ar fi însă decât un trucaj gândit de profesioniști, cu scopul de produce un impact emoțional la nivel european.

”Ce poate să facă un fotoreporter cu un cadavru de copil? Poate să îl ia și să îl mute de colo-colo în căutarea unghiului perfect pentru fotografia care să facă înconjurul lumii. Poate să ia cadavrul și să-l dea pe mâna unui coleg care știe să facă machiaj profesionist. Poate să își instaleze luminile astfel încât să obțină o imagine impecabilă din punct de vedere profesional”, susțin jurnaliștii de la kishiniov.eu.

Un fotoreporter profesionist a aranjat trupului copilului mort astfel încât să obțină una dintre cele mai bune fotografii ale momentului, sunt de părere jurnaliștii citați. De altfel, această teorie a fost susținută și de jurnalistul român Moise Guran.

Jurnaliștii de la kishiniov.eu sunt de părere că trupul copilului înecat a fost mutat în mai multe poziții pe plajă, pentru a se alege cea mai bună fotografie din mai multe cadre luate de fotoreporter: ”Asta e bună, asta, nu i se vede fața, este cu capul în apă, i se vede pielea albită, este perfectă! Șeful o să fie mulțumit! Dă-i drumul pe Facebook, o să fie virală.”

De altfel, sunt fotografii care surprind momentele în care copilul era mutat, inițial fiind găsit lângă o stâncă. Fotoreporterii au mutat corpul de mai multe ori, pentru a-l putea fotografia din unghiul potrivit, după cum se poate observa mai jos.

sursa presalibera.net

*

MUGLA, TURKEY - SEPTEMBER 02: A Turkish gendarmerie soldier moves the body of a migrant washed ashore on a beach after a boat carrying 12 migrants sank off the coast of Mugla's Bodrum district, Turkey on September 02, 2015. (Photo by Stringer/Anadolu Agency/Getty Images)

*

04

03

*

978x01

Contact Form Powered By : XYZScripts.com