Header image

Adunarea eparhială a clerului Episcopiei de Cahul şi Comrat

17:01, vineri, 29 martie, 2013 | Cuvinte-cheie: ,

În lipsa Preasfinţitului Anatolie adunarea eparhială a fost ţinută de părintele mitrofor Teodor Roşca şi de vicarul administrativ al eparhiei de sud, părintele Vitalie Zelinschii.

În ordinea de zi s-a discutat pe marginea mai multor probleme. S-a făcut referinţă la jertfa coletată de credincioşii parohiilor eparhiei de sud, pentru mănăstirea „Sf. Cneazi Vladimir” din Cahul. Un alt subiect la care s-a făcut referinţă a fost organizarea seminariilor în cadrul protopopiatelor la care se discutau probleme pastorale de stringentă necesitate.

 Al treilea subiect în discuţie a fost pregătirea activităţilor  de Paşti în cadrul şcolilor parohiale. În acelaşi timp, s-a hotărât modalitatea şi timpul de coletare a jertfei anuale adunată în fondul episcopiei, din care se fac acte de caritate la orfelinate şi azilurile de pe  teritoriul canonic al eparhiei de sud.

O situaţie care a trezit interesul preoţilor a fost cererile inspectoratului fiscal în adresa unor biserici, de a declara venitul preoţilor şi a parohiilor. „Jertfa nu se impozitează” – a fost răspunsul tranşant al părintelui Teodor Roşca.

O problemă nerezolvată până în prezent este apariţia multor magazine ritualice, care activează pe bază de patentă şi care nu au consimţământul preotului locului. Cine ar trebui să se ocupe de acest subiect  rămâne o întrebare cu multe răspunsuri.

Sursa: http://eparhiasud.md/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com