Adunarea Ordinară a Vicariatului de Orhei: Preoții se angajează în inițiative pentru solidaritate și unitate înainte de Sărbătorile Pascale - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Adunarea Ordinară a Vicariatului de Orhei: Preoții se angajează în inițiative pentru solidaritate și unitate înainte de Sărbătorile Pascale

17:27, miercuri, 10 aprilie, 2024 | Cuvinte-cheie:

Într-o atmosferă de solemnitate și unitate spirituală, a avut loc adunarea ordinară a Vicariatului de Orhei, desfășurată ca de fiecare dată cu Binecuvântarea Prea Sfințitului Siluan, Episcop de Orhei.

Unul dintre aspectele centrale ale discuțiilor a fost siguranța lăcașelor de cult în timpul sărbătorilor de Paște. Sa decis implementarea măsurilor suplimentare de securitate pentru a asigura un mediu pașnic și sigur pentru credincioși în timpul serbării Paștelui.

Pe lângă aspectele legate de securitate, adunarea a evidențiat și necesitatea intensificării activităților de caritate și pastoral-misionare în comunități. S-a subliniat importanța de a fi prezenți și activi în sprijinul celor în nevoie, cu atenție specială acordată celor aflați în situații vulnerabile sau marginalizate.

Festivalul Cântecului Pascal, o tradiție îndrăgită în Vicariat, care încurajează comunitatea să celebreze bucuria Învierii prin muzică și cântări religioase, va fi păstrat în continuare de către comunitățile orheiene! Preoții au făcut apel la participarea activă a credincioșilor și la implicarea lor în organizarea și desfășurarea acestui eveniment plin de însemnătate spirituală, care se va desfășura în fiecare sector al Protopopiatului, imediat după Învierea Domnului!

De asemenea, s-a discutat despre organizarea Marșului pentru Familie, care în acest an va fi la cea de a III-a ediție, în scopul promovării valorilor tradiționale și a unității familiei în societate. S-a pledat pentru susținerea și implicarea credincioșilor, cât și a tinerei generații și în acest demers, subliniind importanța protejării și promovării instituției familiei în lumea contemporană.

După încheierea adunării, toți preoții au participat la Taina Sfintei Spovedanii, consolidând necesitatea pregătirii corecte pentru sărbătorile Pascale atât pentru preoți, cât și pentru credincioși.

Adunarea Ordinară a Vicariatului de Orhei a reprezentat un moment de unitate și determinare pentru preoți, marcând un angajament ferm pentru slujirea comunității și promovarea valorilor creștine într-o lume în schimbare, dar și într-un moment când cel mai mult se lovește în unitate!

Biroul de presă a Vicariatului Orhei

Contact Form Powered By : XYZScripts.com