Adunarea Protopopiatului Strășeni. Pregătiri pentru sărbătoarea Învierii: unitate, securitate și angajament spiritual - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Adunarea Protopopiatului Strășeni. Pregătiri pentru sărbătoarea Învierii: unitate, securitate și angajament spiritual

14:14, vineri, 19 aprilie, 2024 | Cuvinte-cheie:

Sub președinția Preasfințitului Filaret de Căpriana, Protopop al bisericilor din raionul Strășeni, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al întregii Moldove, a avut loc Adunarea ordinară a Protopopiatului Strășeni.

Principalele puncte de discuție au fost orientate spre siguranța lăcașelor de cult în perioada sărbătorii Învierii Domnului, necesitatea intensificării activităților caritabile și pastorale-misionare, precum și organizarea Festivalului de Cântec Pascal.

Una dintre preocupările centrale a fost asigurarea securității în timpul slujbei pascale, cu accent pe măsurile antiincendiare. Dl. Gheorghi Vedrașcu, inspector al Direcției Situații Excepționale, a oferit sfaturi și direcții privind crearea unui mediu sigur pentru credincioși în timpul acestei perioade festive.

Pe lângă securitate, s-a subliniat importanța activităților de caritate și pastoral-misionare, cu atenție specială acordată celor vulnerabili și marginalizați din comunitate.

Un alt moment de discuție a fost dedicat organizării Festivalului de Cântec Pascal, un eveniment ce promovează bucuria Învierii prin muzică și cântări religioase. Propunerea a fost ca credincioșii să fie chemați la participare activă și să se implice în organizare și desfășurare, subliniindu-se importanța acestui eveniment spiritual, care se va desfășura în parohia Greblești, imediat după Învierea Domnului!

În continuare Preasfințitul Filaret, a menționat meritele și aniversarea anilor de preoție a Protoiereului Ioan Goncear, 20 ani de preoție, și a protoiereului Ioan Manole, 19 ani de preoție, oferindu-le în dar câte un set de carte ortodoxă și dorindu-le mulți și binecuvântați ani în slujirea lui Dumnezeu și a neamului.

În încheiere, toți preoții au participat la Taina Sfintei Spovedanii, subliniind necesitatea pregătirii corecte pentru Sfintele Paști, atât pentru clerici, cât și pentru credincioși.

Protopopiatul Strășeni, www.mitropolia.md

Contact Form Powered By : XYZScripts.com