Header image

Alarmant. În fiecare zi, 106 oameni pleacă definitiv din Moldova, potrivit unui studiu

12:29, joi, 30 mai, 2019 | Cuvinte-cheie: , , ,

Emigrarea din Republica Moldova a devenit un subiect îngrijorător. Mii de moldoveni pleacă din țară, pentru a lucra în străinătate ori să trăiască permanent acolo în căutarea unei vieți mai bune. În special tinerii și familiile tinere, cu copii, pleacă din țară.

În fiecare zi, 106 oameni pleacă din țară definitiv, arată un studiu realizat de Magenta Consulting, iar potrivit Barometrului Opiniei Publice, 57% dintre moldovenii rămași acasă ar pleca dacă ar avea ocazia. (sursa foto: www.radiochisinau.md)

Datele oficiale ale Ministerului de Externe arată că peste 800.000 de moldoveni sunt deja peste hotare. Neoficial, ar fi vorba despre o cifră mai mare. Satele Moldovei rămân fără oameni.

Majoritatea indică sărăcia drept principala cauză pentru care au emigrat sau ar face-o pe viitor, motiv ce rămâne constant de-a lungul timpului. De asemenea, sistemul de educație, de sănătate, securitatea personală, corupția, guvernarea ș.a sunt alte cauze menționate de moldovenii care aleg să părăsească țara, relatează moldova9.com, făcând referire la studiul dat.

De asemenea, în fiecare oră, în Republica Moldova se nasc 5 oameni, mor – 6, iar 4 pleacă peste hotare.

Sursa: http://unica.md/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com