Alegeri de noi ierarhi pe ordinea de zi în Patriarhia Română - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Alegeri de noi ierarhi pe ordinea de zi în Patriarhia Română

16:38, joi, 15 februarie, 2018 | Cuvinte-cheie: , , , , , ,

Membrii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române s-au întrunit joi la Reşedinţa Patriarhală, sub preşedinţia Părintelui Patriarh Daniel. Astăzi au loc alegeri de noi ierarhi.

În deschiderea lucrărilor, Patriarhul României a prezentat punctele de pe ordinea de zi.

‘Vom aproba, cu ajutorul lui Dumnezeu, mai multe texte privind viaţa şi acatistul unor sfinţi de pe teritoriul ţării noastre care au fost canonizaţi de mai multă vreme, dar nu s-a reuşit până acum să completăm toate slujbele lor’, a spus Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române.

Un element de noutate pentru această şedinţă este alegerea de noi ierarhi. ‘Un Arhiereu vicar pentru Episcopia Ortodoxă Română a Italiei şi un Arhiereu vicar pentru Episcopia Ortodoxă Română a Spaniei şi Portugaliei’, potrivit Preafericirii Sale.

În continuare, Patriarhul Daniel a evidenţiat importanţa Anului 2018 ca An Omagial şi Comemorativ în Patriarhia Română.

În acest an, când se împlinesc o sută de ani de la Marea Unire din 1918, ‘avem o responsabilitate şi o datorie morală de a cinsti memoria celor care s-au jertfit pentru reîntregirea neamului românesc’, a subliniat Părintele Patriarh, explicând că în acelaşi timp trebuie să apreciem ‘lumina, jertfelnicia, creativitatea, dragostea de popor şi ţară a celor care au fructificat consecinţele unirii’.

Înaintea şedinţei, a fost oficiată o slujbă de Te-Deum în Paraclisul istoric al Reşedinţei Patriarhale de PS Damaschin Dorneanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor.

Sfântul Sinod este cea mai înaltă autoritate a Bisericii Ortodoxe Române, în toate domeniile ei de activitate. Sfântul Sinod se compune din Patriarh, toți mitropoliții, arhiepiscopii, episcopii eparhioți, episcopii-vicari patriarhali, episcopii-vicari și arhiereii vicari în funcție. Sfântul Sinod se întrunește anual în cel puțin două ședințe de lucru, în perioadele de primăvară și toamnă, iar în ședințe extraordinare ori de câte ori este nevoie.

Sursa: www.basilica.ro

User-agent: Amazonbot # Amazon's user agent Disallow: /
Contact Form Powered By : XYZScripts.com