Alexandru Tănase: cultele religioase care se implică politic trebuie sancționate - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Alexandru Tănase: cultele religioase care se implică politic trebuie sancționate

0:03, vineri, 17 februarie, 2017 | Cuvinte-cheie: , , ,

Președintele Curții Constituționale, Alexandru Tănase, vrea sancționarea cultelor religioase care se implică în viața politică.

Președintele Curții Constituționale din Moldova (CCM), Alexandru Tănase, a declarat joi, în cadrul unei conferințe de presă că trebuie înăsprită legislația electorală.

Curtea a cerut introducerea unor reglementări exprese în Codul Penal pentru incriminarea coruperii alegătorilor în cadrul alegerilor prezidenţiale și necesitatea introducerii mecanismelor de sancționare promptă şi imediată a oricărei tentative de implicare a cultelor religioase în campaniile electorale.

„Republica Moldova este un stat laic, iar implicarea cultelor religioase în campanii nu poate fi acceptată. Sunt necesare sancțiuni precum suspendarea activității cultelor care se implică politic”, a menționat Tănase. Tănase se arată convins că ajustarea legislației electorale de către Parlament va contribui la modernizarea și transparentizarea alegerilor în Republica Moldova. Parlamentul are la dispoziție trei luni pentru a soluționa Adresele expediate de către Curtea Constituțională.

Sursa: https://sputnik.md/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com