Header image

Amendă uriaşă pentru un cuplu care a ajutat oamenii fără adăpost

16:50, marți, 30 septembrie, 2014 | Cuvinte-cheie: , , ,

Un cuplu din Wisconsin, SUA, au decis să ajute oamenii străzii, invitându-i să doarmă pe veranda casei lor şi să folosească dulapurile de la intrare pentru a-şi depozita lucrurile.

Deși fac acest lucru de un an şi jumătate deja, abia acum vecinii au decis subit că gestul cuplului îi deranjează și au depus o plângere oficială la poliţie. Și administratorul zonei unde locuiesc cei doi,Matt Tucker, este de acord cu vecinii, el declarând că numai proprietarii au voie să folosească dulapurile sau spaţiul din faţa locuinţelor. Ca urmare, Brenda Konkel şi Robert Bloch ar putea fi obligaţi să plătească o amendă zilnică de 300 de dolari.

Potrivit Huffington Post citat de Știrile Yahoo, peste 60 de persoane fără adăpost au dormit în ultimul an şi jumătate în faţa casei celor doi.

“Sunt şi ei oameni. Dacă administraţia locală nu îi ajută, de ce să nu o facem noi?”, a declarat Brenda Konkel.

Gestul celor doi a impresionat mulţi oameni, care şi-au arătat indignarea pe reţelele de socializare faţă de atitudinea autorităţilor.

“Ar trebui să le dea un salariu pentru ceea ce fac, nu să-i amendeze”, a scris un tânăr pe Facebook.

Legea îi limitează foarte mult pe locuitorii din Dane, Wisconsin, să îi ajute pe oamenii străzii. În ultimul an, în 33 de oraşe americane au fost emise legi care interzic hrănirea, într-un spaţiu public, a oamenilor care nu au un adăpost.

sursa http://activenews.ro/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com