Anamneze - Slujitori ai Bisericii în evocări și portrete - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Anamneze – Slujitori ai Bisericii în evocări și portrete

10:09, sâmbătă, 28 octombrie, 2023 | Cuvinte-cheie:

Anamneze – Slujitori ai Bisericii în evocări și portrete

Timotei Aioanei, Arhim.

 

Într-un delicat florilegiu de Anamneze, amintind de timbrul cald și inepuizabila expresivitate a marilor povestitori ai literaturii artistice, Preasfințitul Părinte Timotei Aioanei ne propune o suită de autentice modele de trăire duhovnicească, în mijlocul cărora se regăsește portretul luminos al Mitropolitului Bartolomeu Anania.

Pe firul unui jurnal atipic, profilul acestui mare cărturar și slujitor al Bisericii reflectă, deopotrivă, chipul blând al părintelui spiritual, pentru care cuvântul întemeietor, scris sau rostit, reprezintă o formă de comuniune sufletească. Crâmpeiele de viață monahală evocă inefabila seninătate a vetrelor mănăstirești, adevărate oaze de rugăciune, dar și de refugiu ori de creație, în vremurile sumbre ale regimului totalitar, pentru o seamă de intelectuali ai vremii.

În miezul acestor fărâme de Rai și de lumină dumnezeiască se înfiripă și itinerarul spiritual al Preasfințitului Părinte Timotei Aioanei, presărat de rituri de trecere și evenimente ceremoniale – sărbători religioase, călugăriri, hramuri –, aureolate de portretele și biografiile unor mari duhovnici români, neosteniți călăuzitori ai oamenilor pe calea cea dreaptă a credinței și a virtuților străvechi.

Titlu: Anamneze – Slujitori ai Bisericii în evocări și portrete

Editură: Spandugino

ISBN: 978-630-6543-25-0

Domeniu: Religie

Categorie: Biografii, mărturii

Autor: Timotei Aioanei, Arhim.

Format: 14×20.5 cm

Pagini: 248

An Aparitie: 2023

Tip coperta: cartonată

 

Comandă cartea online: https://www.librariasophia.ro/biografii-marturii/anamneze-slujitori-ai-bisericii-in-evocari-si-portrete-16457.html

 

User-agent: Amazonbot # Amazon's user agent Disallow: /
Contact Form Powered By : XYZScripts.com