Anul comemorativ 2021: Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților va premia cele mai îngrijite cimitire din eparhie - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Anul comemorativ 2021: Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților va premia cele mai îngrijite cimitire din eparhie

10:21, marți, 27 iulie, 2021 | Cuvinte-cheie: ,

Părintele Arhiepiscop Calinic al Sucevei și Rădăuților a anunțat că eparhia va premia în octombrie cele mai îngrijite și bine organizate cimitire ale mănăstirilor și parohiilor.

Ierarhul le-a recomandat părinților protopopi, stareților și starețelor, precum și preoților parohi din arhiepiscopie să mobilizeze credincioșii, respectiv monahii și monahiile pentru lucrări de întreținere și curățenie și pentru împodobirea cu flori a mormintelor.

În perioada 1 septembrie – 1 octombrie se va organiza o acțiune de fotografiere a cimitirelor, fotografiile și filmările urmând să fie trimise Departamentului Cimitire al eparhiei pentru evaluare.

Un concurs similar a fost inițiat și de Sectorul Cimitire, Monumente și Servicii Funerare al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Sfântul Sinod a declarat anul 2021 drept Anul comemorativ al celor adormiți în Domnul; valoarea liturgică și culturală a cimitirelor.

Foto credit: Doxologia.ro / Bogdan Zamfirescu

Sursa: https://basilica.ro/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com