ANUNȚ! La cinematograful „Patria-Loteanu” din Chișinău va avea loc vizionarea filmului de scurt metraj „Rezilienţa” - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

ANUNȚ! La cinematograful „Patria-Loteanu” din Chișinău va avea loc vizionarea filmului de scurt metraj „Rezilienţa”

11:58, miercuri, 4 octombrie, 2017 | Cuvinte-cheie: , , ,

Miercuri, 11 octombrie, ora 12.00, la cinematograful „Patria-Loteanu” va avea loc vizionarea filmului de scurt metraj  „Rezilienţa”, lansat anul acesta la Chişinău. 

Evenimentul are loc cu binecuvântarea Întîistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova, ÎPS Mitropolit Vladimir.

Această capodoperă cinematografică aduce în lumină o reflecție despre poporul nostru, dar și răspunsuri la întrebările fundamentale: Cine suntem? și Încotro mergem?

Scurtmetrajul „Rezilienţa” are o durată de 18 minute şi prezintă anii de prigoană prin care a trecut Biserica Ortodoxă din spațiul pruto-nistrean. Cuvântul reziliență înseamnă rezistența unui material dur la șoc. Pelicula a fost regizată de regizorul Mihai Ţărnă.

Ideea peliculei a fost inspirată de protoiereul mitrofor Sergiu Curnic, paroh al Bisericii de Lemn cu hramul Adormirea Maicii Domnului din Capitală. Scurtmetrajul a fost turnat în Moldova timp de şapte zile, iar post producţia a durat cinci luni. Proiectul a fost realizat în colaborare cu o casă de producţie din Franţa şi susţinut de Ambasada Franţei în ţara noastră.

Acest scurtmetraj este binevenit în contextul în care Biserica Ortodoxă din Republica Moldova comemorează anul acesta 100 de ani de la începutul prigoanei asupra Bisericii.

În internet este accesibil publicului doar trailerul filmului „Reziliența”.

INTRARE LIBERĂ!

Pentru mai multe detalii nu ezitați să ne contactați la nr. de tel: 069790392

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media, www.mitropolia.md

Contact Form Powered By : XYZScripts.com