Header image

ANUNȚ! Tabără de lucru: „Casa Memorială Arhimandrit Sofian Boghiu” (Ediția a II-a)

13:53, miercuri, 17 iunie, 2020 | Cuvinte-cheie: ,

În perioada 22-27 iunie 2020, pe malul Prutului, la Cuconeștii Vechi, Edineț se va desfășura a doua ediție a Taberei de lucru „Casa Memorială Arhimandrit Sofian Boghiu”, cu participarea unui grup de tineri voluntari din Chișinău.

„La baștina marelui duhovnic Arhimandrit Sofian Boghiu, cu aportul Asociației cultural-istorice „Noua Galilee” se desfășoară de câțiva ani lucrările de restaurare a Casei Memoriale „Arhimandrit Sofian Boghiu”, din cadrul Centrului cultural-istoric „Cuconeștii Vechi”.

De la an la an, se depune efort pentru a duce la bun sfârșit această lucrare de suflet, în lunca Prutului, la margine de lume, într-o oază de liniște cu totul deosebită.

Cu acest prilej relansăm apelul către toți cei care l-au cunoscut pe Părintele Sofian, fii și fiice duhovnicești, să se implice în măsura posibilităților la realizarea acestei, să-i zic așa cum simt, chemări de suflet – Casa Memorială „Arhimandrit Sofian Boghiu”.

Vă îndemnăm să puneți umărul, care cu un gând bun, care cu munca fizică, care cu o donație, la realizarea acestui simbol al spiritualității, în memoria vrednicului de pomenire Părintelui nostru Arhimandrit Sofian. Mă puteți contacta la nr. de telefon: +373 68559904, disponibil și pe Viber și WhatsApp. (Preot Mihail Bortă).

***

Arhimandritul Sofian Boghiu, cunoscut duhovnic al românilor, supranumit de părintele Cleopa Ilie apostolul Bucureștilor, a fost deopotrivă pictor bisericesc și mărturisitor al credinței, pentru care a și fost întemnițat între anii 1958-1964.

Părintele Sofian, trecut la cele veşnice în 14 septembrie 2002, a rămas în conștiința celor care l-au cunoscut ca un duhovnic blând, smerit, răbdător și lesne iertător. Apreciat deopotrivă de autoritățile eclesiale cât și de credincioși, Părintele Sofian a format zeci de tineri care mai târziu au ajuns oameni de nădejde ai Bisericii și ai societății.

Contact Form Powered By : XYZScripts.com