ANUNȚ! Tabără de voluntari: „Casa Memorială Arhimandrit Sofian Boghiu” (Ediția a III-a) - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

ANUNȚ! Tabără de voluntari: „Casa Memorială Arhimandrit Sofian Boghiu” (Ediția a III-a)

10:41, luni, 26 iulie, 2021 | Cuvinte-cheie:

În perioada 10-14 august 2021, pe malul Prutului, la Cuconeștii Vechi, Edineț se va desfășura a treia ediție a Taberei de voluntari „Casa Memorială Arhimandrit Sofian Boghiu”.

„La baștina marelui duhovnic Arhimandrit Sofian Boghiu, cu aportul Asociației cultural-istorice „Noua Galilee”, de câțiva ani au loc lucrări de restaurare a Casei Memoriale „Arhimandrit Sofian Boghiu”, din cadrul Centrului cultural-istoric „Cuconeștii Vechi”.

De la an la an, se depune efort pentru a înainta cu lucrările la Casa Memorială a Părintelui Sofian, în lunca Prutului, la margine de lume, într-o oază de liniște cu totul deosebită.

Anul trecut, în cadrul celei de-a doua ediții a taberei, au fost finisate lucrările de interior a Casei Memoriale. Iar, pentru anul acesta, ne propunem cu ajutorul Domnului să executăm lucrările și pe exterior.

Ne rugăm ca în următoarea perioadă să înaintăm în lucrări, până aproape de 14 septembrie 2021 – când vom comemora 19 ani de la plecarea Părintelui Sofian în veșnicie.

Cu acest prilej relansăm apelul către toți cei care l-au cunoscut pe Părintele Sofian, fii și fiice duhovnicești, să se implice în măsura posibilităților la realizarea acestei lucrări de suflet – Casa Memorială „Arhimandrit Sofian Boghiu”.

Vă îndemnăm să puneți umărul, care cu un gând bun, care cu munca fizică, care cu o donație, la realizarea acestui simbol al spiritualității, în memoria vrednicului de pomenire Părintelui nostru Arhimandrit Sofian. Doritorii de a participa la tabără, mă puteți contacta la nr. de telefon: +373 68559904, disponibil și pe Viber și WhatsApp. (Preot Mihail Bortă).

***

Arhimandritul Sofian Boghiu, cunoscut duhovnic al românilor, supranumit de părintele Cleopa Ilie apostolul Bucureștilor, a fost deopotrivă pictor bisericesc și mărturisitor al credinței, pentru care a și fost întemnițat între anii 1958-1964.

Părintele Sofian, trecut la cele veşnice în 14 septembrie 2002, a rămas în conștiința celor care l-au cunoscut ca un duhovnic blând, smerit, răbdător și lesne iertător. Apreciat deopotrivă de autoritățile eclesiale cât și de credincioși, Părintele Sofian a format zeci de tineri care mai târziu au ajuns oameni de nădejde ai Bisericii și ai societății.

Contact Form Powered By : XYZScripts.com