Header image

ANUNȚ! Vino, luni, 7 octombrie, ora 12:00, la Cuconeștii Vechi, pentru a-l comemora pe părintele Sofian Boghiu

22:24, luni, 30 septembrie, 2019 | Cuvinte-cheie: , ,

Vino, luni, 7 octombrie, ora 12:00 la Cuconeștii Vechi, Edineț pentru a-l comemora pe vrednicul de pomenire părinte arhimandrit Sofian Boghiu, mare duhovnic și îndrumător al neamului.

Evenimentele prilejuite de pomenirea părintelui arhimandrit Sofian Boghiu, pe malul pitoresc al Prutului, la baștina sa din Cuconeștii Vechi, se vor desfășura conform următorului program:

– Slujba Panihidei pentru Părintele Sofian, oficiată de către PS Ioan, Episcop al Sorocii, Vicar mitropolitan și un sobor preoțesc de pe ambele maluri ale Prutului.

– Prelegere în care va fi evocată figura luminoasă a arhimandritului Sofian.

– Concert de cântare duhovnicească, în memoria Sfinților Închisorilor, prezentat de către corul Parohiei „Sf. Irh. Spiridon al Trimitundei” din Chișinău.

– Vizitarea șantierului în lucru „Casa Muzeu Arhimandrit Sofian Boghiu”.

– Excursie pe malul Prutului: foișorul părintelui Sofian; ruinele vechii biserici din Cuconești, demolată în vremurile de tristă amitire; cimitirul cuconeștenilor despre care doar pietrele mai vorbesc.

Evenimentul este organizat pentru al șaselea an consecutiv cu binecuvântarea ierarhului locului PS Nicodim, Episcop de Edineț și Briceni, de către Asociația Cultural-Istorică “Noua Galilee“ în colaborare cu Primăria com. Cuconeștii Noi și a Gimnaziului din localitate.

***

Arhimandritul Sofian Boghiu, cunoscut duhovnic, supranumit de părintele Cleopa Ilie apostolul Bucureștilor, a fost deopotrivă pictor bisericesc și mărturisitor al credinței, pentru care a și fost întemnițat între anii 1958-1964.

Părintele Sofian a rămas în conștiința celor care l-au cunoscut ca un duhovnic blând, smerit, răbdător și lesne iertător. Apreciat deopotrivă de autoritățile eclesiale cât și de credincioși, părintele Sofian a format zeci de tineri care mai târziu au ajuns oameni de nădejde ai Bisericii și ai societății.

 

Contact Form Powered By : XYZScripts.com