Header image

Apariție editorială: Facerea lumii. Citim, colorăm și ne bucurăm

9:18, miercuri, 9 septembrie, 2020 |

Cartea de față este destinată celor mai mici cititori (6-8 ani), care doresc să cunoască istoria Facerii lumii văzute: a ierbii și a florilor, a leilor și a căprioarelor etc. Cartea de colorat și relatarea biblică pentru fiecare zi a Creației urmărește scopul de a educa la copii dragostea față de natură, ca dar al lui Dumnezeu, și de a-i călăuzi spre cunoașterea Bibliei prin cea mai îndrăgită activitate a lor: desenul. Totodată, ea poate fi utilizată de către profesorii claselor primare și cei de religie, de preoți în cadrul școlilor duminicale, de părinți, bunici și nași de botez etc.

Drept referințe metodologice de utilizare a cărții vor servi câțiva pași simpli: 1) lectura relatării biblice; 2) identificarea în imaginea color a celor create de Dumnezeu: „Ce observăm în imagine?”; 3) colorarea de către copil a imaginii în baza modelului color alăturat; 4) colorarea pe verso a cifrei corespunzătoare zilei, astfel încât copilul să asocieze cu fiecare cifră anumite lucruri create de Dumnezeu, fiind asigurat principiul interdisciplinarității.

Cartea poate fi un suport la orele de religie, de educație moral-spirituală, la orele catehetice în cadrul școlii duminicale, la alte lecții în care pot fi realizate activități de educație spirituală, îmbinate cu cele de educație ecologică, dezvoltare personală și autocunoaștere.

Costul cărții – 25 de lei;
Cartea poate fi achiziționată de la Cabinetul metodic al Mitropoliei Moldovei, pentru comenzi, accesați chestionarul.
Contact Form Powered By : XYZScripts.com