Header image

Aproape 900 de medici au semnat Declaraţia de la Dublin, care afirmă că avortul nu este o soluţie când sănătatea femeii însărcinate este în pericol

14:16, marți, 16 septembrie, 2014 | Cuvinte-cheie: , ,

Aproape 900 de medici au semnat până acum Declaraţia de la Dublin privind Sănătatea Femeii Însărcinate, declaraţie care afirmă că avortul nu este o soluţie atunci când sănătatea femeii însărcinate este în pericol.

Declaraţia a fost prezentată la Simpozionul de Îngrijire Medicală a Femeii Însărcinate care a avut loc în anul 2012 la Dublin. Medicii care au aderat la ea susţin că există o diferenţă fundamentală între avort şi tratamentele medicale realizate pentru salvarea femeilor însărcinate atunci când viaţa le este pusă în pericol, chiar dacă acest tratament duce în final la moartea fătului.

Dezvoltând ideea, medicii susţin că interzicerea avortului prin lege nu pune cu nimic în pericol viaţa femeilor care suferă complicaţii în timpul sarcinii, medicii având datoria să acorde tratamentul necesar şi să nu recomande avortul ca alternativă.

Unul dintre argumente este acela că în Irlanda şi Chile, ţări unde avortul este ilegal, rata mortalităţii femeilor însărcinate este printre cele mai mici din lume (mai mică chiar şi decât cea din SUA), tocmai pentru că medicii se străduiesc să facă apel la toate alternativele de tratament existente şi să salveze viaţa copilului în acelaşi timp.

sursa http://stiripentruviata.ro/

Contact Form Powered By : XYZScripts.com