Arhim. Siluan (Șalari): Pomelnicul și comunicarea online nicidecum nu trebuie să înlocuiască participarea la sfintele liturghii - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Arhim. Siluan (Șalari): Pomelnicul și comunicarea online nicidecum nu trebuie să înlocuiască participarea la sfintele liturghii

14:47, miercuri, 7 septembrie, 2016 | Cuvinte-cheie: , , , , ,

Solicitat recent de portalul http://moldnova.eu/ în cadrul materialului „Disputa pomelnicelor prin e-mail”, părintele arhimandrit Siluan (Șalari), starețul Mănăstirii Curchi și președinte al Sectorului Sinodal „Mănăstiri și Viață Monahală” a explicat că serviciul electronic „pomelnic online” nu este un lucru rău, atâta timp cât acest serviciu este gratuit și este solicitat de către enoriași.

„Sunt oameni care au necazuri și nu pot fi prezenți fizic, dar comunicarea online nicidecum nu trebuie să înlocuiască participarea la sfintele liturghii și mersul la biserică” a subliniat arhimandritul, precizând că mănăstirea Saharna este unica ce a lansat această modalitate de a primi pomelnice.

„Această aplicație nu a fost coordonată cu noi, deci nu este o binecuvântare în acest sens. Vom discuta despre serviciul electronic „pomelnic online” cu ierarhii Bisericii noastre, după care vom veni cu o rezoluție”, a mai spus el, menționând că Mănăstirea Curchi primește mesaje pe adresa electronică în care credincioșii solicită să le fie citite pomelnicele transmise online.

Contact Form Powered By : XYZScripts.com