Header image

Astăzi i s-a tăiat capul celui mai mare Sfânt născut din femeie. Astăzi este zi de doliu

15:22, vineri, 11 septembrie, 2020 | Cuvinte-cheie: , , , , ,

Îmi aduc aminte că în tinerețe aveam nişte prieteni, a căror zile de naştere coincideau cu ziua Tăierii Capului Sfântului Ioan Botezătorul şi cu Ziua Înălțării Sfintei Cruci. Ambele zile de post .

Şi, Doamne, păcatele tinereții…ce mai chefuri dregeam pe atunci. Nici prin minte să-mi treacă că ne comportam ca Salomeea şi Irodiada.

Au trecut ani…m-am apropiat de Dumnezeu puțin câte puțin, am renunțat la prieteni şi chefuri care vin în disonanță cu Ortodoxia, dar glasul conştiinței mă mustră şi acum ca şi pe Irod, care chiar şi după ce îi tăiase capul celui mai mare Sfânt auzea glasul lui Ioan Botezătorul : „nu ţi se cade să ai de soţie pe femeia lui Filip, fratele tău”.

În fiecare an de Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul mă căiesc de nelegiuirile tinereții şi mi se frânge inima în bucăți când aud că în această zi sfântă creştinii noştri, chiar dacă știu că nu se cade a face nunți, cumetrii, zile de naştere – nu renunță intenționat la ele.
Şi ne mai mirăm de ce nu ne trimite Dumnezeu ploaie la timp, de ce nu scăpăm de această molimă de Covid?
Noi, creştinii ortodocşi, botezați în Sfânta Biserică , de ce nu renunțăm la păcat, de ce nu ascultăm de Sfânta Soborniceasca şi Apostolească Biserică?

Renunțați, frați întru Hristos, în această zi la chefuri şi distracții.

Astăzi i s-a tăiat capul celui mai mare Sfânt născut din femeie. Astăzi este zi de doliu.

Marina Vîlcu

 

Contact Form Powered By : XYZScripts.com