Ateii plătesc cîte 30 de euro fiecăruia ce se leapădă de Hristos - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Ateii plătesc cîte 30 de euro fiecăruia ce se leapădă de Hristos

19:44, joi, 17 aprilie, 2014 | Cuvinte-cheie: , , , , , , ,

Pe an ce trece se vede tot mai multe acțiuni care se fac împotriva religiozității, dar mai ales a creștinilor. Relatările despre aceste lucruri care apar în mass-media și ajung să fie cunoscute de întreaga societate dau dovadă de inovațiile unora spre a huli sau depărta pe cineva de Dumnezeu.

    Vorbind despre ateism (Negare a existenței lui Dumnezeu și a oricărei divinități; concepție care se bazează pe această negare.), deja  vedem că se duce la o extremă și dă ființă o nouă religie PROZELITISMUL  ATEIST. Dogma de bază a acestei secte este prezentarea convingerii neexistenței unei divinități și profanarea lucrurilor sfinte. Un asemenea prozelitism se desfășoară acum:

    În Dusseldorf  ateiştii din organizaţia Aufklarungdienstn Dusseldorfer au făcut o chemare enoriaşilor bisericilor creştine ca aceştia să refuze dea mai fi  membrii bisericii, chiar în Joia Mare,17 aprilie. Toţi care vor urma acest îndemn, vor primi cîte 30 euro, de la ateişti, informează IDEA.

    Organizaţia a propus  anume acest „premiu” deoarece suma dată este necesar de a fi introdusă în calitate de plată pentru intrarea în departamentul care reglementează această procedură.

    Este imposibil de a nu observa în acest „cadou” oferit în Joia Mare o bătaie de joc oribilă: în această zi Iuda l-a trădat pe Hristos pentru 30 de arginţi.

    Acţiunea se petrece sub deviza ,,Hoppel dich frei” care în traducere sună astfel:  „Sari” sau „fugi” care este o încercare de a pune accentul pe „Sărbătoarea iepurilor” în loc de Paşte, de asemenea această denumire avînd în înţelesul ateiştilor  încercarea de a-i face pe creştini să „sară” din religie. După  cum afirmă ei, religia nu este decît „un drog ce crează dependenţă”.

   Mai mult decît atît, în perioada 4-10 aprilie organizaţia a petrecut 7 zile de „chefuri fericite fără Dumnezeu”, vizionînd totodată filme anti-creştine. În vitrina magazinului a fost afişată deviza ”Sîntem fericiţi fără Dumnezeu. Jumătate din locuitorii oraşului Dusseldorf sînt atei”.

    Conducerea locală a calificat acţiunile ateiştilor ca fiind provocatoare şi care aduc dezbinare. După statistici, 52% dintre locuitorii oraşului aparţin Bisericii Catolice şi Protestante. Pe lîngă asta, în oraş există comunităţi ortodoxe, musulmane, budiste, evreieşti şi alte religii. Conform datelor din 2007, doar 6 % dintre locuitorii oraşului nu aparţin nici unei comunităţi religioase.

sursa Biroul de Presă al Episcopiei de Ungheni și Nisporeni

Contact Form Powered By : XYZScripts.com