Header image

Atrocităţile comise de membrii Statului Islamic îngrozesc lumea

9:41, marți, 12 august, 2014 | Cuvinte-cheie: , ,

Oameni împuşcaţi, decapitaţi, crucificaţi, îngropaţi de vii, cu membre amputate, femei violate sub ochii soţilor, omorâte cu pietre. Nici copiii nu au fost iertaţi. Toate aceste grozăvii au fost făcute de jihadişti în numele religiei. Dar cea mai şocantă imagine este cea cu fiul de 7 ani al unui jihadist ţinând în mâini un cap de om.

Peste 500 de irakieni din minoritatea kurdă yazidi au fost execuţati zilele trecute de militanţi islamişti, a anunţat ministrul irakian pentru drepturile omului, Mohammed Shia al-Sudani care susţine că insurgenţii suniţi au şi îngropat de vii pe unele dintre victimele lor, inclusiv femei şi copii.

„O parte a victimelor, inclusiv femei şi copii, au fost îngropaţi de vii în gropi comune din Sinjar şi împrejurul oraşului“, a adăugat Sudani. „În anumite imagini pe care am reuşit să le obţinem se puteau vedea şiruri întregi de yazidiţi morţi după ce au fost împuşcaţi în cap, în timp ce luptătorii Statului Islamic se bucurau şi trăgeau cu armele în aer. Este o atrocitate fără seamăn”, a adăugat oficialul irakian. În plus, aproximativ 300 de femei ar fi fost răpite şi făcute scalve sexuale.

Pe măsură ce militanţii islamişti câştigă controlul în oraşele irakiene, locuitorilor li se dă opţiunea de a se converti la islam şi să plătească o taxă de protecţie. Mulţi şi-au părăsit îsă casele, refugiindu-se în munţi.

Mărturiile celor care fug din calea jihadiştilor sunt terifiante. Ei povestesc cum islamiştii au violat femei şi fete în faţa soţilor şi taţilor, apoi i-au ucis şi pe aceştia în faţa copiilor lor pentru care cerşeau milă să-i lase în viaţă.

Resala Shangali le-a povestit jurnaliştilor scene dramatice din timpul refugiului pe Muntele Sinjar: pe parcurul drumului, în plin deşert, un număr tot mai mare de copii, femei şi bătrâni au murit sub ochii celor dragi, care nu au putut face nimic.

„Am văzut un copil care cerşea mâncare, apoi a leşinat şi a murit. O femeie însărcinată a murit atât ea cât şi copilul în timpul naşterii. Un bătrân a decedat în urma unei insuficienţe cardiace cauzată probabil de căldură, stres şi lipsa medicamentelor“, spune femeia.

Între 20.000 şi 30.000 de refugiaţi irakieni se refugiaseră zilele trecute în zona Muntelui Sinjar, din nordul Irakului. Statele Unite au bombardat poziţii ale insurgenţilor sunniţi pentru a proteja creştinii şi minoritatea yazidi. În plus, avioane militare americane şi britanice au lansat alimente şi echipamente destinate refugiaţilor.

Crescuţi să devină animale

Dar cea mai şocantă şi revoltătoare imagine a fost postată pe Twitter de un jihadist de origine australiană .Un copil de numai 7 ani se ţine de păr, capul unui soldat sirian, ucis de tatăl său, un temut jihadist din cadrul grupării Statul Islamic. Fotografia a fost făcută în oraşul sirian Raqqa, aflat sub controlul grupării islamiste şi a fost publicată săptămâna trecută, pe contul de Twitter al lui Jaled Sharrouf Sharrouf, unul dintre cei mai căutaţi terorişti din Australia, care a venit în Siria anul trecut, cu paşaportul fratelui său. Comentariul care însoţeşte fotografia este şi el teribil: „Acesta este băiatul meu!”, a scris teroristul.

Publicaţia „Daily Mail Australia“ a publicat mai multe fotografii de-ale lui Sharrouf, de pe contul lui de socializare: într-una apare ţinând capetele altor doi militari sirieni ucişi de el, iar un alt instantaneu îl arată pe el cu acelaşi cap pe care îl are şi fiul său în imagine. Dintre toate, poza copilului, scrie Daily Mail Australia, este cea mai şocantă. De asemenea, într-o altă postare jihadistul susţine că a reuşit să strângă o „găleată de capete”

.Într-o altă poză, teroristul apare cu cei trei băieţi ai săi purtând arme kalaşnikov. Prea răi chiar şi pentru Ben Laden Într-o scrisoare de 21 de pagini găsită în casa din Pakistan unde se ascundea liderul organizaţiei teroriste Ossama Ben Laden, înainte de a fi ucis de comandoul american, fostul şeik al terorii avertiza despre brutalitatea extremă a membrilor grupării Statul Islamic din Irak şi Levant care a fost afiliată o vreme Al-Qaida şi care de curînd şi-a luat titulatura de Statul Islamic. Ossama scria că Statul Islamic din Irak şi Siria (SIIS) pe atunci are un dispreţ total faţă de viaţa civililor care ar putea dăuna reputaţiei Al Qaeda, şi recomanda supuşilor său să rupă toate legăturile cu SIIS – în cazul în care un astfel de lucru ar fi posibil pentru o organizaţie care a comercializat mult timp în terorism criminal.

sursa adevarul.ro

Contact Form Powered By : XYZScripts.com