A avut loc ședința ordinară a Protopopiatului Cahul - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

A avut loc ședința ordinară a Protopopiatului Cahul

13:42, luni, 26 februarie, 2018 | Cuvinte-cheie: , ,

Luni, 26 februarie 2018, la Biserica „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din s. Tătărăști r-nul Cahul, cu binecuvânarea PS Anatolie, Episcop de Cahul și Comrat, a avut loc ședința ordinară a Protopopiatului Cahul, condusă de Secretarul Eparhial, Protopop al circumscripției Cahul Prot.Mitr. Mihail Mungiu.

Ședința a început cu săvârșirea Sfintei Liturghii a Darurilor mai înainte Sfințite de către un sobor de preoți.

A urmat mărturisirea soborului preoțesc din protopopiatul Cahul de către Duhovnicul raionului, Prot. Mitr. Serghie Vidmichi.

La ședință s-a abordat mai multe întrebări ce țin de viața și activitatea protopopiatului. Preoții au dat darea de seamă pe slujbele săvârșite în prima săptămână a Postului Mare, s-a stabilit ordinea participării preoților la slujbele și Pasiile din Postul Mare ce se vor săvârși la Catedrala Episcopală „ Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” mun. Cahul.

Totodată, s-a stabilit ca în postul acesta să se desfășoare în s. Văleni r-nul Cahul, conferința cu genericul „Sfântul Ierarh Spiridon”.

Darea de Seamă pe semestrul I anul 2018 v-a avea loc la Catedrala Episcopală „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” mun. Cahul, la data de 27 martie 2018.

Contact Form Powered By : XYZScripts.com