Babele cu descântecele lor - Portalul "Moldova Ortodoxă" | Portalul "Moldova Ortodoxă"
Header image

Babele cu descântecele lor

19:44, luni, 3 iulie, 2017 | Cuvinte-cheie: , , ,

Încă de mult, oamenii aleargă pe la babe care descântă pentru lecuirea unor boli. Se întâmplă altădată ca omul să spună că nici un doctor nu a putut să-l ajute, dar baba l-a vindecat. Prin ce mijloace, În ce fel?

Ea a citit o rugăciune, nişte descântece şi boala a trecut. Dar, privită cu atenţie această femeie, se poate observa cu uşurinţă că nici pe departe nu este evlavioasă şi la biserică merge o dată pe an, doar pentru a nu atrage asupra ei atenţia oamenilor.

Câteodată chiar huleşte şi duce o viaţă departe de a fi fără de cusur. Dar atunci cine o ajută să vindece bolile. Evident, diavolii. Cu toate că ea face o rugăciune, dar mai de văzul lumii, de o astfel de rugăciune vrăjmaşul nu se teme niciodată: chiar el, ispitindu-L pe Dumnezeu, a folosit cuvintele Sfintei Scripturi: „Că îngerilor va porunci, pentru Tine, ca să Te păzească. Şi Te vor ridica pe mâini ca nu cumva să loveşti de piatră piciorul Tău”. Cuvântul lui Dumnezeu despre o asemenea rugăciune exterioară spune „Şi rugăciunea lor va fi spre păcat”.

Starețul Varsanufie de la Optina, Editura Doxologia, Iași, 2011, p. 243

Contact Form Powered By : XYZScripts.com