Header image

Basilica, portalul oficial de stiri al Patriarhiei Romane, atacat de hackerii Basarabia e Romania

12:05, sâmbătă, 22 februarie, 2014 | Cuvinte-cheie: , , ,

Site-ul Agentiei de stiri oficiale a Patriarhiei Romane pare sa fi fost spart in aceasta noapte de hackeri, dupa cum informeaza Serviciul specializat NetCreator.

In ultimele ore, un articol intitulat „Basarabia e România” cu trimitere spre pagina de facebook a gruparii in cauza a aparut postat in paginile agentiei, cu adresa „httpswwwfacebookcombasarabiaeromania”, cu eticheta specifica ultimului articol, respectiv indicativul general „14654.html” (vezi foto). Articolul a fost postat AICI, la doar 8 minute dupa ultima interventie a administratiei asupra articolului dedicat Sambetei Mortilor – Mosii de Iarna (care ar fi putut atrage deja vizitatori interesati), dupa cum informeaza Serviciul specializat NetCreator.

In acest moment (5:00 – ora Romaniei), articolul in cauza nu mai este vizibil, dar intreg site-ul basilica.ro (alaturi de ziarullumina.ro si patriarhia.ro – cel mai probabil gazduite pe acelasi server) ramane inca inaccesibil. Pana in prezent, atacuri ale hackerilor „Basarabia e Romania” (slogan al unioniștilor) au mai fost semnalate pe paginile oficiale ale unor partide din Republica Moldova si pe alte site-uri din Romania, unele dintre atacuri fiind foarte recente.

De regula, hackerii patrund fraudulos pe serverele pe care sunt gazduite site-urile vizate si blocheaza total accesul administratorilor legali pe server, afisand pe paginile home imaginea hartii Romaniei Mari, cu mesajul „Basarabia e Romania”, informeaza Serviciul specializat NetCreator.

Sursa: http://www.lonews.ro/

 

Contact Form Powered By : XYZScripts.com