Header image

Biserica moldovenilor din Padova îşi desfăşoară activităţile, graţie aportului enoriaşilor

18:24, luni, 5 august, 2013 | Cuvinte-cheie: , , , , , , ,

Biserica Naşterea Maicii Domnului din Padova, dar şi Asociaţia „Moldavi nel Veneto” îşi desfăşoară activităţile, graţie aportului enoriaşilor. Această biserică la care slujeşte părintele Vasile Şestovschi, originar din Republica Moldova, este într-o stare deplorabilă. De aceea, preotul apelează la cei care au bunăvoinţă – să ajute la reparaţia locaşului sfânt, relatează Mesager.

Cu resurse minime și efort maxim, preotul Vasile Șestovschi, președintele Asociației „Moldavi nel Veneto”, reușește să aducă bucurie celor care au nevoie de asemenea clipe. Preotul nu doar că aduce rugăciuni întru iertarea păcatelor enoriașilor, dar contribuie în mod direct la ajutorarea nevoiașilor și bătrânilor.

„Ne-am străduit să dăm o mână de ajutor pentru cei orfani, pentru cei săraci. Chiar și Casa pentru Bătrâni din municipiul Chișinău o ajutăm cu ce este posibil. Ajutăm și școlile de copii orfani de la noi din țară. Am ajutat o familie numeroasă din raionul Fălești, căreia, cu ajutorul credincioșilor din Padova, la începutul cestui an, le-am procurat o casă”, spune preotul Vasile Șestovschi.

Mai mult, preotul organizează de sărbători mese pentru cei săraci. Gospodinele din Padova, dar și din alte orașe ale regiunii Veneto, vin în curtea bisericii cu bucate gătite. Mai apoi acestea sunt servite într-un cort micuț din curte, unde se desfășoară și alte rânduieli.

Biserica Nașterea Maicii Domnului  mai organizează pelerinaje la alte biserici şi mănăstiri. Iar împreună cu biserica catolică, îi vizitează pe cei din penitenciare. Toate acestea se produc în baza  unor  resurse  modeste oferite de creştinii moldoveni și italieni.

Sursa: www.trm.md
Contact Form Powered By : XYZScripts.com