Header image

Biserica „Naşterea Maicii Domnului” , s. Coloniţa (mun. Chișinău)

21:41, luni, 9 aprilie, 2012 | Cuvinte-cheie: ,

Scurt istoric:

Biserica „Naşterea Maicii Domnului” din comuna Coloniţa este loc de rugăciune şi de sfinţire pentru credincioşi din anul 1914.

Măreaţa Casă a lui Dumnezeu din acest sat este situată ре una dintre culmile, pe care este aşezat satul. Astfel, dacă intri in sat din partea Chişinăului, în faţa ta, pe celălalt deal, stă Sfînta Biserică cu ale ei cupole înalte, încununate cu semnul Cinstitei Cruci.

Piatra de temelie a acestui sfînt locaş a fost pusă şi sfinţită la 9 mai anul 1911, după cum scrie pe piatra din Pristol. Sub supravegherea lui Şuraib Pavel au fost construiţi pereţii bisericii din piatră albă pe care о aduceau gospodarii coloniţeni cu carele.

Sfinţirea Sfîntului Pristol a fost săvîrşită in anul 1914 de un sobor de trei preoţi la 1septembrie, iar hramul bisericii a fost ales „Naşterea Maicii Domnului” primul paroh fiind protoiereul Iacob Grăjdianu.

Inside view in ChurchIn timpul represiunilor comuniste, datorită străduinţei preotului Mihail, biserica a fost unica din împrejurimi care activa.

Din anul 1995 paroh al bisericii este protoiereul Victor Tofan, iar cleric – preotul Constantin Cojocaru.

Pictura a fost efectuată de maestrul Aurel Rusu din Cobîlnea Şoldăneşti.

Biserica încălzeşte sufletele enoriaşilor la toate sărbătorile, pentru locaş fiind о mândrie Icoana Sf. Ierarh Nicolae, adusă de un călugăr de la Sfintul munte Atos.

Adresa juridică a bisericii: mun. Chişinău, satul Coloniţa, tel.:57-65-80.

Contact Form Powered By : XYZScripts.com