Header image

Biserica Ortodoxă a Georgiei se alătură Bisericilor Ortodoxe Autocefale din Bulgaria, Antiohia, Serbia, și nu va lua parte la întâlnirea din Creta

9:00, sâmbătă, 11 iunie, 2016 | Cuvinte-cheie: , , ,

Biserica Ortodoxă din Georgia nu va lua parte la Sinodul Panortodox care va avea loc în Creta, între 17-27 iunie. Decizia relevantă a fost luată la o reuniune a Sfântului Sinod al Bisericii care a avut loc la Tbilisi, vineri, prezidată de Catolicos-Patriarhul Georgiei,  Ilias al II-lea.

Biserica Ortodoxă Georgiană a confirmat informațiile mass-mediei locale cu privire la aceasta, într-un interviu cu un corespondentul TASS.  În ultimele zile mai multe Biserici Ortodoxe au refuzat să participe la Sinodul Panortodox. Biserica Bulgară a fost prima care a declarat că va fi absentă. Patriarhia Antiohiei (Siria) a urmat. Iar Biserica Ortodoxă Sârbă a declarat refuzul de a participa joi [9 iunie 2016 n.n.].

În cazul în care cel puțin una dintre Bisericile locale va fi absentă, Sinodul nu va putea fi considerat panortodoxe, iar deciziile sale nu vor fi obligatorii pentru cei care nu au fost prezenți.  Biserica Ortodoxă Rusă, pe 10 iunie a anunțat propunerea sa de a convoca o reuniune de consultare, mai înainte [de întâlnirea din Creta].

[Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse se va întâlni luni, 13 iunie la Moscova, într-o reuniune în care va discuta aceasta situație de urgentă când numeroase Biserici refuză sa participe la „Sinodul panortodox” n.n. ]

Între timp, Sinodul Patriarhiei Constantinopolului a luat decizia de a merge mai departe cu pregătirile pentru Sinod, cum a fost planificat.

Traducere de Roman Ortodox în Franța, Pravoslavie, Georgian Orthodox Church will not take part in Pan-Orthodox Council

Contact Form Powered By : XYZScripts.com