Header image

„Biserica Ortodoxă Bulgară nu poate rămâne indiferentă faţă de tensiunea în creştere din societate”

20:06, sâmbătă, 22 iunie, 2013 | Cuvinte-cheie: , , , , ,

Cetăţenii s-au adunat ieri după-amiază pentru a şaptea zi consecutiv în piaţa centrală din Sofia cerând demisia guvernului, schimbarea modelului politic şi modificarea imediată a legii electorale.

Un jurnalist a fost rănit de cioburi de sticlă, când unii dintre cei adunaţi au aruncat cu pietre şi sticle în ferestrele clădirii, în care îşi are sediul Partidul Socialist Bulgar.

Manifestanţii s-au oprit acolo strigând „pleava roşie” şi „demisia” în momentul în care se întrunea Consiliul Naţional al partidului.

Vinerea trecută, după numirea controversatului potentat media şi parlamentar al Mişcării pentru Drepturi şi Libertăţi, Delian Peevski, ca şef al Agenţiei Naţionale de Securitate a Bulgariei, au început demonstraţii în diferite oraşe ale ţării.

Hotărârea de revocare a numirii lui Delian Peevski de către Parlamentul Bulgar nu a dus la încheierea manifestaţiilor.

La manifestaţiile în masă care au fost organizate zilnic în marile oraşe ale ţării au făcut referire Patriarhul Bulgariei Neofit şi Sinodul Bisericii Ortodoxe Bulgare.

„Biserica Ortodoxă Bulgară nu poate rămâne indiferentă faţă de tensiunea în creştere din societate, faţă de nemulţumirea oamenilor şi protestele de pe străzi care continuă de o săptămână”, se spune într-un comunicat al Sinodului.

Biserica Ortodoxă Bulgară subliniază că urmăreşte cu mare nelinişte şi vigilenţă tulburarea păcii, ordinii şi dreptăţii în Bulgaria.

„Libertatea este suprema binecuvântare a fiinţei umane, dar fără morala care să o susţină, duce la devalorizarea şi distrugerea atât a persoanei, cât şi a societăţii”, semnalează Sinodul Bisericii Ortodoxe Bulgare.

„Când oamenii şi deţinătorii puterii în hotărârile şi acţiunile lor nu sunt conduşi de   iubirea pentru cealaltă fiinţă umană, ci de  ură, răzbunare, interese personale, ambiţie după putere şi mândrie, nu putem să sperăm că vor veni zile mai bune”, se subliniază în comunicat.

Sursa acvila30.ro

 

Contact Form Powered By : XYZScripts.com